Bazı sigortacılar koronavirüs krizinden nasıl yararlandı?

Insurance Business, Amerika’da, koronavirüsün, acil bakımları azaltması nedeniyle sağlık sigortası satan şirketlerin işine yaradığını söylüyor. Hatta kovid-19’un sağlık sigortacılarının karlarını artıracağını bile vurguluyor.

Amerikalı sağlık sigortacıları kovid-19’dan yararlandı mı? UnitedHealth Group ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı, beklentilerin üzerinde kazanç bildirdi ve iş kesintilerine rağmen 2020 için de kar tahminini ortaya koydu.

Insurance Business’ın haberine göre, sigorta yöneticileri ve endüstri uzmanları, kovid-19 salgınının ABD’li sağlık sigortacılarının karlarını artırdığını gözlemlediler. Anthem, Humana ve Cigna gibi diğer sağlık sigortacılarının da benzer bir eğilim izlemeleri bekleniyor ve uzmanlar bunun acil olmayan bakım ziyaretlerinin azalmasına bağlıyor.

Sağlık Kullanımında Düşüş

Insurance Business’ın haberine göre, Gabelli Funds’un portföy yöneticisi, kovid-19’un maliyetlerinin çok küçük olacağını söylüyor. Yine habere göre, Aon’un küresel baş aktüeryacısı Tim Nimmer, koronavirüs hastalarının dışında yüzde 30-40 arasında sağlık kullanımında genel bir düşüş gördüklerini söylüyor. Nimmer, “Bunun devam ettiği her ay için yıllık maliyetlerin yaklaşık yüzde 1,5 ila yüzde 2 oranında azalmasını bekliyoruz” dedi.

Bir Hastanın Maliyeti 80 Bin Dolar

Insurance Business, Reuters’un haberinde de alıntı yaparak, uzun süreli hastanede kalışlar büyük tıbbi faturalara yol açsa da toplam maliyet düşük kalıyor. Aynı haberde Aon, hastaneye yatırılan bir hastanın maliyetinin 30 bin ila 80 bin dolar arasında olabileceğini söylüyor. Buna karşılık, hastaneye gidip eve gönderilen bir hastanın maliyeti 1.500 dolar ila 2.500 dolar arasında değiştiği söyleniyor. Nimmer, insanların ameliyat olmadıklarını, sağlık randevularının iptal ettiklerini söylüyor.

Bununla birlikte, ertelenmiş tedavilerden elde edilen kazançlar kısa vadeli olabilir ve durgunluk nedeniyle daha az karlı sağlık sigortası planlarına geçişin sağlık sigortaları üzerinde kalıcı etki bırakacağı söyleniyor.