Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tamamlayıcı emeklilik sigortasına yönelik çalışma başlattık

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamlayıcı emeklilik sigortasına yönelik çalışma başlattıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, İstihdam Kalkanı adı ile çok detaylı ve kapsamlı reform paketi hazırladıklarını,  İstihdam Kalkanı ile Ocak 2019 ile Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşların istihdama katılmasını sağlayacaklarını, istihdama teşvik sağlayacaklarını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sigortası ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Çalışanların Kazanılmış Hakları Kaybolmayacak

“Çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız.

Böylece çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak. Bu kapsamda oluşacak fon ile Türkiye’nin İstihdam Kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz.

Tamamlayıcı Emeklilik 2022’de Uygulamaya Girecek

Esnafımıza, küçük işletmelerimize, yatırımcımıza üretim ve istihdam için uygun maliyetli ve uzun vadeli kaynak sağlayacak bir sistem kuracağız.

Türkiye’nin İstihdam Kalkanını hızlıca devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini 2022’de yürürlüğe sokacağız.”