Finansal açıdan sağlam olmalıyız

Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “Kovid-19 ve etkileri  dışında da halen doğal afetten yangınlara, diğer hastalıklara daha birçok riski yönetiyor olmak durumundayız. Finansal açıdan sağlam-sağlıklı olmak zorundayız” dedi.

AXA SİGORTA CEO’su Yavuz Ölken, koronavirüsün etkileri konusunda konuşmanın henüz erken olduğunu söyledi. Sektörün tüm paydaşları olarak ayakta kalmayı becermesi, öncelikle müşterilerin sigorta sistemi içinde kalmalarını sağlayacak şekilde tüm aktüeryal becerilerin ortaya konması gerektiğini belirten Ölken, “Acente ve dağıtım kanallarımızı da sürdürülebilir çözümler ile  desteklemeliyiz. Tüm çalışanlarımızın da bu süreçte hizmetlerimizi sürdürecek şekilde desteklenmesi ve sektördeki diğer tüm çözüm ortaklarımızın da unutulmaması gerektiği bir dönem içerisindeyiz” dedi.

Ezberler Bozuldu

Sektör olarak ortak değer ve kaynakları dengeli yönetmek zorunda olduklarını ifade eden Ölken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zira önümüzdeki belirsizliklerin ne kadar süre, ne etki yaratacağı belli değil ve bizler bir nevi sosyal sorumluluk taşıyoruz. Kovid-19 ve etkileri  dışında da halen doğal afetten yangınlara, diğer hastalıklara daha birçok riski yönetiyor olmak durumundayız. Finansal açıdan sağlam-sağlıklı olmak zorundayız. Önceliklerimizi bahsettiğim bu denge unsurları ile yapılandırma gayreti içinde olacağız. Önce insan sağlığı ve tabii ki hizmetlerimizde güven,  uzun soluklu sürdürülebilirlik diyeceğiz. Geleceği daha umutla konuşabilmek ve yönetebilmek adına rekabetin dışında yapıcı uzun soluklu sürdürülebilir çözümleri konuştuğumuz bir dönem yaşayacağımızı umuyorum, düşünüyorum. Ezberlerin bozulduğu ortada, amacımız el birliği ile daha sağlam temeller ile geleceğe yatırım yapmak olmalı.”