Hayat sigortası koronavirüsten ölümleri karşılıyor

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, koronavirüs saygını döneminde hayat sigortasının öneminin de arttığını belirterek, “Hayat sigortası ürünleri, rahatsızlığın poliçe başlangıç tarihi öncesinde gerçekleşmemiş olması şartı ile koronavirüsten dolayı yaşam kaybı halinde de teminat sağlıyor” dedi.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, koronavirüs döneminde finansal planlama ve tasarruf ürünlerinin ön plana çıktığını, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) müşterilerinin, bireysel emekliliğin, şartlar ne olursa olsun uzun vadeli bir birikim aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin bilincinde olduğunu söyledi. Ertürk, ciddi ihtiyaç oluşmadığı sürece sistemden çıkmamaları ve mümkünse buradaki birikimlerine dokunmamaları yönünde tavsiyelerde bulunduklarını belirterek, “Sistemden ayrılma taleplerinin trendini incelediğimizde, rakamlar da bizi doğruluyor. Son dönemde ayrılma adetlerinde dikkat çeken bir artış olmadığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan, yaşadığımız sürecin uzun süre devam etmesi ve ekonomik sıkıntıların artması hâlinde kişilerin üzerindeki nakit ihtiyacı baskısı ve buna bağlı olarak da bireysel emeklilikteki birikimlere başvurma oranının artması muhtemel görünmekte” dedi.

Yılmaz Ertürk, toplu para ihtiyacı ve ödeme güçlüğü nedenleri ile sistemden ayrılmak zorunda kalan müşterilerin, çalışma koşulları ve piyasaların düzelmesiyle birlikte yeni bir bireysel emeklilik hesabı açtıracakları ve sistem kapsamına tekrar girecekleri yönünde dönüşler aldıklarını ifade ederek, “Zor günlerinde müşterilerimizin yanında olabilmek bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor” dedi.

Hayat Sigortasının Önemi Anlaşılıyor

Hayat sigortalarına da değinen Yılmaz Ertürk, şunları söyledi: “Özellikle kriz dönemlerinde ön plana çıkan yaşam kaybı riskinin hayat sigortası ürünleri ile teminat altına alınıyor olması, kişilerin kendini güvence altında hissetmesini sağlıyor ve hayat sigorta ürünlerine olan ihtiyacın daha net fark edilmesine, böylelikle daha fazla insanın sigortanın sunduğu imkânlardan yararlanmasına katkıda bulunuyor. Hayat sigortası ürünleri, rahatsızlığın poliçe başlangıç tarihi öncesinde gerçekleşmemiş olması şartı ile koronavirüsten dolayı yaşam kaybı halinde de teminat sağlıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak tanımlanan ve tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsün etkilerini hepimizin hem sosyal hem de iş yaşamımızda derinden hissettiğimiz bugünlerde, hayat sigortası ürünlerinin öneminin daha net anlaşılacağını ve henüz bu sigortaya sahip olmayan kişilerin de yaşam kaybı riskine karşı güvence sağlamak adına bu ürünleri satın alacaklarını düşünüyoruz.”

BES Müşterilerine Ayrıcalık Tanıdık

Yılmaz Ertürk, Anadolu Hayat Emeklilik olarak salgın döneminde müşterilerine sundukları imkanlara da değinerek, şu açıklamaları yaptı:

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, müşterilerimizin güvende ve sağlıklı olmasını desteklemek amacıyla tüm iş süreçlerimizi yeniden yapılandırdık. Müşterilerimiz bireysel emeklilik ve hayat sigortası işlemlerini, evden çıkmalarına gerek kalmadan, AHE Mobil ya da Online İşlemler üzerinden kolaylıkla ve hızlıca gerçekleştirebiliyor ya da dilerlerse Müşteri Hizmetleri Merkezi’mizden bize dilediği zaman ulaşabiliyor.

Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi olarak, bugüne kadar olduğu gibi, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde de müşterilerimizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak en önemli önceliğimiz. Ülkemiz kamu otoritesinin almış olduğu karar doğrultusunda, sektörel uygulamalar ile paralel olarak, bu dönemde müşterilerimizin sahip olduğu hayat sigortası poliçelerine ait iptal süreçlerinde ve banka kredileri için iletecekleri taksit erteleme taleplerinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına gereken tüm aksiyonları hızlıca hayata geçiriyoruz.

Ekonomik zorluklar yaşanabilecek bu dönemde bireysel emeklilik hesabı sahibi müşterilerimizin acil nakit ihtiyaçlarına hızla karşılık verebilmek adına, ayrılma işlemlerini evlerinden çıkmalarına gerek olmadan pratik ve hızla yapabilmelerini mümkün hale getirdik. Müşterilerimiz taleplerine ilişkin dilekçe ve ilgili diğer belgeleri güvenli elektronik iletişim araçları ile kolaylıkla bize iletebiliyor. Bununla birlikte, ödeme güçlüğü çeken müşterilerimiz diledikleri zaman ödedikleri katkı payını düşürebiliyor ya da katkı payı ödemelerine belirli bir süre boyunca ara verebiliyor.”