Quick Sigorta 3 Yaşında

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, üçüncü yaşlarına özel yaptığı açıklamada, “Özsermayemiz 50 milyon TL’den 310 milyon TL’ye ulaştı. Bu 3 yıl içinde bu yüzde 520 büyüme anlamına geliyor” dedi.

12 Mayıs 2017 tarihinde faaliyete başlayan Quick Sigorta 3. yaşına girdi. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, 3. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada gerçekleşen başarının rakamlara yansıdığını belirterek, “Bizim yaşımızdan büyük başarılarımız var. Özsermayemiz 50 milyon TL’den 310 milyon TL’ye ulaştı. Bu 3 yıl içinde bu yüzde 520 büyüme anlamına geliyor. Toplam 5 milyon 700 bin poliçe üretildi ve aktif büyüklüğümüz yüzde 3200 büyümeyle 50 milyon TL’den, 1 milyar 650 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

Ahmet Yaşar: Acentelerimizin bu başarıdaki katkısı tartışılmaz

Ahmet Yaşar, bu süre içinde Quick Sigorta ekibinin ve kurum içinde geliştirilen Q-Port yazılımının da devreye girmesiyle, 81 il, 561 ilçeye dağılmış 2.163 acenteden oluşan satış ağının oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Acentelerimiz ile samimiyete dayanan ve onların ihtiyaçlarını dikkate alan bir etkileşim ile hareket ederek bu başarılara ulaştık. Acentelerimizin bu başarıdaki katkısı tartışılmaz. Dijital altyapımıza yaptığımız yatırım bize son derece önemli ödüller olarak geri döndü. Bağımsız kuruluşların değerlendirmeleri ile Avrupa Birincilikleri aldık. Kefalet Sigortası, motosiklet trafik sigortası, trafik sigortası, hukuksal koruma gibi ürünlerde sektör birincisi olduk. Bununla yetinmedik ve sürekli yeni ürünler geliştirdik. Kefalet ürünlerimiz Quick Finanscım ve Q-Kimlik sağladığı güvence ve poliçe ile birlikte tüketicinin kullanımına sunduğu hizmetler ile sektörde bir ilktir. Bu başarının gerçekleşmesinde büyük katkısı olan ekip arkadaşlarıma, acentelerimize, iş ortaklarımıza, Maher Holding ve Quick Sigorta Yönetim Kurullarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bize düşen görev bu başarıları her yıl daha ileri götürmektir.”

Levent Uluçeçen: Farklılığımızı Ortaya Koyduk

Quick Sigorta’yı bünyesinde barındıran Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, ortada tartışılmaz şekilde büyük bir başarı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Quick Sigorta Maher Holding’in amiral gemisi durumunda. Sigorta Grubumuzda aynı zamanda Corpus Sigorta bulunuyor. Farklı alanlarda sayısız başarılı girişimimiz var ancak Quick Sigorta dinamik yapısı, ortaya koyduğu ve başarısını tasdikleyen rakamlar ile başka bir noktada. Bu başarı bir tesadüf değil. Birbirine inanan, başarıya odaklanmış bir ekip ile yola çıkıldı ve sayısız sıkıntılı dönemde müthiş bir performans gösterildi. Quick Sigorta sadece iş alanında değil farklı alanlarda da farklılığını ortaya koydu. Üniversitelere verdiğimiz destek, sayısız sponsorluk çalışması ve son olarak Antalya Alanya’da yapılan Quick Sigorta İlkokulu. Burada sayılacak sayısız çalışma ve başarı var. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve tüm ekibimizi ortaya koydukları bu başarı nedeniyle gönülden tebrik ediyorum.”

İsmail Kızılbay: Poliçe Üretmedik, Daha Fazlasını Yaptık

Maher Holding İletişim ve Pazarlama Başkanı Dr. İsmail Kızılbay, Quick Sigorta markasının ilk günden itibaren etkili, samimi ve proaktif bir iletişim içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kurumun temasta olduğu tüm birey ve kurumlar ile samimiyet, şeffaflık ve dinamizm üzerine kurulu bir iletişim gerçekleştirdik. Yöneticilerimiz binlerce kilometre yol kat ederek acentelerimizi, tüketicileri ziyaret etti. Motosiklet dünyasının sayısız etkinliğinde sponsor ve katılımcı olarak yer aldık. Sosyal medya ve diğer iletişim kanallarını son derece aktif kullandık. Bu anlamda Quick Sigorta’nın sektöre öncülük ettiğini söyleyebilirim. Bir medya şirketi gibi hareket ederek iletişim kanallarında markamızı ve algımızı adım adım inşa ettik. Bunun karşılığını ise acente ve tüketicilerimizin bağlılığı, ortaya çıkan ve başarımızı daha net anlatan rakamlar ile aldık. Kısacası sadece poliçe üretmedik, daha fazlasını yaptık.”

Rakamlarla Quick Sigorta

  • Özsermaye Büyümesi: 50 milyon TL’den 310 milyon TL’ye ulaştı. 3 yıllık büyüme yüzde 520
  • Aktif Büyüme: 50 milyon TL’den, 1 milyar 650 milyon TL’ye ulaştı. 3 yıllık büyüme yüzde 3.200
  • Toplam Üretilen Poliçe Miktarı: 5 milyon 700 bin adet.
  • 81 İl 561 ilçede, 2.163 acente
  • Toplan Net Prim: 3.021.598.320 TL
  • Toplam Ürün Adedi: 44
  • Sektör Birincilikleri: Kefalet sigortası, trafik sigortası, hukuksal koruma. Sigortacılık ekosistemi ve inovasyonda Dünya 3.’lüğü, Avrupa 1.’liği ödülleri.