Sağlığınız Güvence Altında mı?

Dr. Nadya Güher: Her gün yüzlerce sigortalımıza hastanedeki tedavileri için sigorta şirketi olarak yüksek rakamlar ödüyoruz, ama en önemlisi her yaş grubunda çok ciddi hastalıkların bir anda ortaya çıktığını yakından da görüyoruz.
Anadolu Sigorta Sağlık Tazminat Müdürü Dr. Nadya Güher, ‘sigortagazetesi.com’ için yazdı  
Hepimiz doğduğumuz andan itibaren yaşamımızı idame ettirmeyi önce ebeveynlerimizle, sonrasında yaş aldıkça kendi bilgi ve becerimizle sağlamaya çalışırız. Temel olarak kimseye muhtaç olmadan birey olarak ayakta durmak ve elimizden geldiğince kendimize konfor alanı sağlamak isteriz.

Ancak bu konfor alanımızı sağlayan en önemli şeyin sağlık olduğunu, bizim ya da yakınlarımızın başına bir şey gelmeden fark edemeyiz ne yazık ki. İşte bu noktada sağlığımızı en iyi şartlarda nasıl güvenceye alabiliriz sorusunun yanıtını bu yazıda anlatacağım.

Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalıyız?

Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) kendi isteğimizle parasını ödeyerek satın alabileceğimiz bir sağlık güvencesidir. Neden özel sağlık sigortası yaptırmalıyız? Bugün ya da gelecekte başımıza bir sağlık sorunu geldiğinde istediğimiz hastane ve hekime en kısa sürede ulaşabilmek,  teşhis ve tedavimizi geciktirmeden sağlık hizmetini alabilmek en önemli nedenlerinden biridir.  Özel hastanelerde kendi cebimizden para ödeyerek hizmet almak, sağlık poliçesi olan bir kişinin bu hizmeti almasına göre oldukça maliyetlidir ki, bu da sağlık sigortası almanın diğer önemli avantajlarından biridir.

Bildiğiniz gibi ciddi hastalıkların tedavileri evinizi, arabanızı satsanız da karşılayamayacağınız maliyetlere çıkabiliyor. İşte bu maliyetleri düşünmek istemiyorsanız; yine sağlık sigortası yaptırmak için bir neden. Çoğumuz arabamızın başına bir şey gelirse diye daha arabayı alırken kaskomuzu yaptırırken, sağlığımız için aynı kaygıyı duymayıp ne yazık ki, sağlık poliçesi bile yaptırmıyoruz.

Oysaki, arabanın bedeli belli ve en kötüsü pert olması. Sigorta şirketinden alacağınız parayla yeni bir araba alabilirsiniz, ama sağlığınız için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Sağlığımızın biçilir bir bedeli olmadığı gibi zamanında teşhis konmaz ve tedavi olmazsanız yenisini alma şansınızda olmayacaktır; bir de üstelik sigortanız yoksa özel hastanelere milyonlarca TL ödeme yapmak durumunda kalırsınız.

Her Bütçeye Uyabilecek Sağlık Ürünleri Bulunuyor

Sizleri sağlık sigortası poliçesi yaptırmaya ikna etmek istiyorum, çünkü her gün yüzlerce sigortalımıza hastanedeki tedavileri için sigorta şirketi olarak yüksek rakamlar ödüyoruz ama en önemlisi her yaş grubunda çok ciddi hastalıkların bir anda ortaya çıktığını yakından da görüyoruz.

Özel Sağlık Sigortası primlerinin çok yüksek olduğuna dair genel bir yanılgı var. Oysa her bütçeye uyabilecek sağlık ürünleri bulunuyor. Bir sigortacı ve aynı zamanda bir hekim olarak tavsiyem, en azından yatışlı teminatları olan bir sağlık poliçesi almanız.

Bir kişinin sağlık poliçesi alırken ihtiyaçlarının ne olduğunu anlaması ve ona göre içeriğini seçmesi gerekir. Örneğin, yeni evlenmiş bir çiftin ileride bebek sahibi olmaları ihtimaliyle doğum dahil bir poliçeyi tercih etmesi; çocuğu olan bir kişinin rutin çocuk muayene ve giderlerinin karşılanabilmesi için hem ayaktan hem de yatarak teminatlı bir poliçeyi tercih etmesi gerektiği gibi.

Bu yazıda özel sağlık sigortasına neden ihtiyacımız olduğunu kısaca özetlemeye çalıştım, bundan sonraki yazılarda daha teknik konulara değinerek, sağlık sigortasının tüm detaylarından bahsetmeye çalışacağım.

Sağlığımız kadar sağlımızı korumak için yapacaklarımız ne kadar önemliyse, yarını düşünmeden sağlığımızı güvenceye almak da bir o kadar önemli.