Süleyman Sağıroğlu Yazdı… Salgının seyahat sigortalarına etkisi

Açıkçası salgınının ve etkilerinin ne zaman sonlanacağını tahmin etmek oldukça zor. Ancak pandeminin ardından seyahat edecek olan kişilerin en azından belli bir dönem boyunca, seyahat tercihlerinin değişeceği kesin gözüküyor.
Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, ‘sigortagazetesi.com’ için yazdı

Hepinizin bildiği gibi, tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 pandemisi ile ülke olarak biz de mücadele ediyor ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinden pek çok sektör maalesef olumsuz etkilendi. En fazla etkilenen sektörlerin başında ise seyahat ve turizm geliyor.

Gulf Sigorta olarak ülkemizde seyahat sigortalarında sektörün tercih edilen sigorta şirketlerinden biriyiz. Hatta bunun bir göstergesi olarak 2019 International Finance Awards (IFA) ödül töreninde “Türkiye’nin En İyi Seyahat Sigortası’nı Sunan Şirketi” seçildik.

Ancak turizm ve havacılık sektörlerinde Mart ayından bu yana değişen dinamiklere bağlı olarak, biz de seyahat sigortaları branşında oldukça yavaşladık. Tabii ki, bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyor, turizm sektörünün kademeli bir şekilde tekrar hareketleneceğine inanıyoruz.

Seyahat Tercihleri Değişecek

4 Haziran tarihinde havayolları ve otobüs firmalarının tekrar seferlerine başlaması ile birlikte, biz de seyahatlere ve seyahat sigortasına olan talep ve ilgiyi yakından takip ediyor olacağız.

Açıkçası salgınının ve etkilerinin ne zaman sonlanacağını tahmin etmek oldukça zor. Ancak pandeminin ardından seyahat edecek olan kişilerin en azından belli bir dönem boyunca, seyahat tercihlerinin değişeceği kesin gözüküyor. Tercih edilecek olan destinasyonlar ve seyahat tercihleri tahmin ediyoruz ki, artık eskisi gibi olmayacaktır.

Örnek vermek gerekirse, kruvaziyer turlara ya da yurtdışı seyahatlere olan ilginin azalacağını  ve yerine yurt içi tatillere yönelik ilginin artacağını düşünüyoruz. Yurt içinde keşfedilmemiş veya az ziyaret edilen destinasyonlar popüler hale gelebilecek, doğa ve kültür turizmi ön plana çıkabilecek.

İç Turizm Tercih Sırasında Üst Sıralarda Olacak

Turizm otoritelerinin açıklamalarına göre dünya genelinde turizm sektöründe 2020 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinin yoğun bir toparlanma süreciyle geçeceği, hatta bu sürecin 2021’e sarkacağı öngörülüyor.

IATA’nın yaptığı açıklamalarda ise 2019 yılına ait verilerin ancak 2023 yılı sonunda tekrar yakalanabileceği ve iç turizmin çoğu ülkede tercih sırasında üst sıralarda olacağı yönünde.

Pandemi sürecinde ve sonrasında hem rezervasyon iptalleri ve geri ödemeleri, hem de tatil ertelemelerini en iyi şekilde yürüten havayolları ve seyahat acenteleri kuşkusuz prestij ve güven kazanacak ve gelecek dönemde daha çok tercih edileceklerdir.

Gulf Sigorta olarak biz de tüm bu sektör dinamiklerini, değişen seyahat alışkanlıklarını ve müşteri beklentilerini yakından takip edecek, buna paralel olarak sigortalılarımıza en uygun olan seyahat sigortası ürün ve hizmetlerini sunmaya devam edeceğiz.