Sigorta Gazetesi

MetLife’ın hayat sigorta üretimindeki payı yüzde 28

MetLife Emeklilik ve Hayat, Türkiye Sigorta Birliği’nin 2023 yılsonu verilerine göre; kurumsal müşterilere sigorta aracılık hizmeti sunan broker kanalı hayat sigortası 2023 yılı toplam prim üretiminde yüzde 28 pay ile lider konumda yer alıyor.

(BASIN BÜLTENİ) Grup hayat sigortası, grup ferdi kaza sigortası, grup emeklilik planları ile otomatik katılım ürünlerinin tüm satış öncesi ve sonrası hizmetlerini müşterilerine en az zaman harcayacakları şekilde sunan MetLife Türkiye; ülkemizde yaklaşık 10 bin firmanın 600 binden fazla çalışanına grup emeklilik veya grup sigortaları ile hizmet veriyor. Bu kurumsal müşteriler arasından yaklaşık 1.100 firma 220 binden fazla çalışanına MetLife Türkiye’den grup hayat veya grup ferdi kaza sigortası teminatı sağlıyor.

Çalışanlara yan hak olarak sağlanan grup hayat sigortalarında başarılı bir performans sağladıklarını vurgulayan MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven: “MetLife Türkiye’nin kurumsal müşterileri arasında Türkiye’de faaliyet gösteren sektörlerinde lider uluslararası ve yerel birçok firma yer alıyor. Çalışan yan hakları ürünlerimizle kurumsal müşterilerimize, sigorta broker’leri, banka iş ortaklıkları aracılığıyla veya doğrudan hizmet sunuyoruz. MetLife Türkiye olarak kurumlara sunduğumuz hizmetler toplam prim üretimimizin yaklaşık %15’ini oluşturuyor ve 2023 yıl sonu Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre; hayat sigortalarında toplam broker prim üretiminde emeklilik ve hayat şirketleri arasında %28 pay ile lider konumdayız. Bu gurur verici tabloda, başarıyla tamamladığımız dijital dönüşüm sürecimiz ile birlikte oluşan güçlü teknolojik altyapımızın müşterilerimizin üzerindeki yükü hafifletmesinin; aynı zamanda hızımızın ve katma değerli hizmet anlayışımızın payı çok büyük.” dedi.

MetLife Türkiye’nin hizmet verdiği kurumsal müşterilerin çalışanları ‘MetLife Cepte’ mobil uygulaması ile birçok hizmetten 7/24 yararlanabiliyorlar. “MetLife Cepte” uygulaması üzerinden  sigorta poliçelerine erişebiliyorlar ve emeklilik planlarındaki birikimlerini takip edebiliyorlar. Ayrıca 3. yılını geride bırakan ‘MetLife Benimle’, MetLife müşterilerinin günlük hayatlarını daha keyifli hale getirmeyi; her ay eklenen yeni kampanyalarla alışverişten eğlenceye, seyahatten yeme-içmeye fark yaratan fırsatlar sağlıyor ve bu fırsatlardan MetLife Türkiye’nin kurumsal müşteri çalışanları da yararlanabiliyorlar.

Exit mobile version