Sigorta Gazetesi

‘100 milyon avro ödeyeceğiz’

Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu, depremde konut ve kasko sigortasının öneminin anlaşıldığını belirterek, sigorta sektörünün 2.5 milyon avro tazminat ödeyeceğini söyledi.

Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu, 13.5 milyon kişinin etkilendiği deprem felaketinde sigorta sektörünün 2.5 milyar avro, Neova Katılım Sigorta’nın ise 100 milyon avro tazminat ödeyeceğini söyledi.

Neslihan Neciboğlu, depremde, konut sigortasının öneminin anlaşıldığını belirterek, konut sigortasının DASK’ın devamı konumunda kritik bir koruma daha sağladığını kaydetti. Neciboğlu, ilgili kanunlarla 2000 yılından bu yana ev sahiplerinin DASK (zorunlu deprem sigortası) yaptırmasının zorunlu kılındığını ifade ederek, şunları söyledi:

“DASK, sadece bina hasarını belirli bir tutara kadar ödüyor. Konut sigortası ise DASK’ın üzerine hem kalan bina teminatını ödüyor hem de poliçede yer alıyorsa, eşyalara gelen zararları da karşılıyor. Yaşadığımız felakette sadece binalar değil eşyalar da zarar gördü. Bu açıdan DASK ile beraber konut sigortasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ayrıca, DASK ve konut sigortasında yanlış metrekare beyanlarından dolayı sigortalıların mağdur olduğu da bir diğer önemli konu. Bu vesileyle, mevcut poliçe sahipleri ve yeni konut sigortası yaptıracak herkese konutların gerçek metrekare verilerini beyan etmelerini hatırlatıyoruz.”

Neslihan Neciboğlu, depremde kasko sigortasının sadece trafik kazaları için değil, aynı zamanda deprem için de çok önemli olduğunun anlaşıldığına dikkat çekerek, “Poliçesinde deprem teminatı içeren kasko sigortası sahipleri, bu teminat sayesinde depremde hasar gören araçları için ödeme alabiliyorlar” dedi.

Exit mobile version