Yeni bir araştırma 246 milyon yaşlı insanın 2050 yılına kadar tehlikeli ısı seviyelerine maruz kalabileceğini ortaya koydu.
Dünyada 250 milyon daha fazla yaşlı insan tehlikeli ısı seviyelerine maruz kalabilir. Yeni bir araştırma 246 milyon yaşlı insanın 2050 yılına kadar tehlikeli ısı seviyelerine maruz kalabileceğini ortaya koydu.
Nature Communications’da yayınlanan makaleye göre, sıcaklıkların 37,5°C veya üzerine çıktığı iklimlerde yaşayan 69 yaş ve üstü insan sayısı 2020’de yüzde 14’ten 2050’de dünya çapında yüzde 23’ün üzerine çıkacak.
Bunun sağlık sistemleri ve küresel eşitsizlik üzerinde muazzam bir etkisi olabilir, çünkü yaşlı insanlar yüksek sıcaklıklara karşı daha savunmasızdır ve en çok etkilenen nüfuslar daha fakir Güney ülkeleri olacak. Yazarlar, “İklim değişikliğinin yaşlı yetişkinlerin sağlığı ve refahı için potansiyel olarak korkunç sonuçları var” diye uyarıyor.
Isı yoğunluğu, süresi ve sıklığındaki artışlar, hipertermiye karşı artan duyarlılıkları ve ısıya maruz kalma ile kötüleşen yaygın sağlık koşulları göz önüne alındığında, özellikle yaşlı yetişkinler için ciddi sonuçlarla birlikte, fiziksel sağlık ve ölüm riski için doğrudan tehditler oluşturuyor.