Sigorta Gazetesi

AFAD açıkladı: 4 ayda 33 bin 77 deprem

AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinden sonra; 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 77 deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası geçen 4 ayda bölgede 33 bin 77 deprem meydana geldi. AFAD depremlerle ilgili bir açıklama yaptı. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık (Mw 7.7) ve Elbistan (Mw 7.6) depremlerinden sonra; 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 77 deprem meydana geldi.

Öte yandan, AFAD, Kahramanmaraş depremlerini oluşturan fayların 3 boyutlu haritasının çıkarılması için çalışmalara başlandığını da duyurdu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremleri meydana getiren fayların 3 boyutlu haritası, LIDAR yöntemiyle çıkarılıyor. LIDAR (Light Detection and Ranging) yöntemi ile fayların, çok daha hassas şekilde anlaşılması amaçlanıyor. Çalışma kaspsamında, 1.500 kilometrekarelik büyük bir coğrafya havadan gelişmiş sensörlerle taranıyor. Araştırma sayesinde, risk değerlendirmelerinin daha kolay ve hassas yapılabilmesi hedefleniyor.

Exit mobile version