Sigorta Gazetesi

Afetlerin sigortaya maliyeti 125 milyar dolar

2022 yılında doğal afetlerden kaynaklanan küresel ekonomik kayıplar 275 milyar dolara ulaşırken, sigortalı kayıp ise 125 dolar oldu. Sigorta, toplam hasarların yüzde 45’i karşıladı.

2022 yılında doğal afetlerden kaynaklanan küresel ekonomik kayıplar 275 milyar dolara ulaşırken, sigortalı kayıp ise 125 dolar oldu. Buna göre sigorta, toplam hasarların yüzde 45’i karşıladı. Swiss Re, 2022 yılı doğal afet raporunu yayınladı. Rapora göre, 2022 yılı, sigortalı kayıp açısından 100 milyar dolar sınırının aşıldığı bir yıl oldu.

Ian Kasırgası, 2022’nin en maliyetli olayıydı ve 50-65 milyar ABD doları olarak tahmin edilen sigortalı kayıplarla sonuçlandı. Fırtına, yüksek ekonomik değere, kentleşmeye ve nüfus artışına sahip bir alanda karaya ulaştı ve bu faktörlerin, doğal afetlerin neden olduğu ağır kayıpların ana itici güçleri olarak oynadığı rolü gösterdi.

Raporda, 2022’de, felaket olaylarının sıklığındaki ve ciddiyetindeki artışla birlikte aynı zamanda enflasyon artışlarının geçen yıl gelişmiş ekonomilerde ortalama yüzde 7 ve gelişmekte olan ekonomilerde yüzde 9 olduğunu belirtildi. Yüksek fiyatların etkisi, binaların, araçların ve diğer sigortalanabilir varlıkların nominal değerini artırdı ve böylece doğal afetlerin neden olduğu hasarlar için sigorta taleplerinde de artış yarattı.

Exit mobile version