Sigorta Gazetesi

Alacak sigortasında devlet desteği belli oldu

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Devlet destekli ticari alacak sigortasında yüzde 75 ve yüzde 110 devlet desteği sağlanacak.

Devlet destekli ticari alacak sigortasında devlet desteği oranları belli oldu. Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, devlet destekli ticari alacak sigortası sisteminde devlet tarafından reasürans desteği sağlandığına dikkat çekilerek, sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan risklerin hasar/prim oranı; Özel Riskler Yönetim Merkezi üzerinde kalan ve teminat verilen risklerin yüzde 50’lik kısmını oluşturan pay için yüzde 75 ve üzeri, teminat verilen risklerin kalan yüzde 50’lik kısmını oluşturan pay için yüzde 110 ve üzeri reasürans desteğinin devlet tarafından taahhüt edildiği açıklandı.

Karara göre, reasürans desteği için uygun bedel, her bir ürün için ilgili dönemde iptaller düşüldükten sonra yazılan brüt primin binde 5’i olarak devlet desteğinin gerekli olacağı hasar/prim oranına ulaşılması durumunda her bir ürün için ilgili dönemde iptaller düşüldükten sonra yazılan brüt primin yüzde 1,5’i olarak belirlendi.

Exit mobile version