Sigorta Gazetesi

Albayrak: Türk Reasürans sigorta sektörünün daima yanında

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, twitter hesabından paylaşımda bulunarak, Kapasite, Teminat, Sağlıklı ve sürdürülebilir katkı başlığı ile “Yeni Ekonomi Programı kapsamında hayata geçirdiğimiz projelerden biri olan Türk Reasürans A.Ş sigorta sektörümüzün daima yanında” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı imzalı bir videoyu da twitter hesabından paylaştı. Videoda, Türk Reasürans ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunuldu:

Ne Hedefledik: Yurtiçi reasürans kapasitesini artırmak sigorta sektörünün reasürans faaliyetlerinde kapasite ihtiyacını karşılamak için Türk Reasürans A.Ş. kurulacak. Böylece sigorta sektörüne güç katılacak.

Ne Yaptık: Türk Reasürans A.Ş., 6 Eylül 2019’da faaliyete geçti. 17 sigorta şirketinin yıllık anlaşmasına iştirak ettik. İhtiyari risklerde de 9 ay gibi kısa sürede ek reasürans kapasitesi oluşturduk.

Türk Reasürans olarak DASK’ın teknik işleticiliğini üstlendik. 14 milyar TL’lik ek reasürans kapasite ile DASK’ın ödeme gücüne güç kattık.

Devlet Destekli Alacak Sigortasına reasürans desteği sağladık.

KOBİ’lerin finansal yapılarını güçlendirerek reel sektörün sağlıklı büyümesine katkıda bulunduk.

Riski değere çevirmek sektöre tüm alanlarında fayda sağlamak tüm dünyaya güvence ihraç etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Exit mobile version