Sigorta Gazetesi

Almanya’da konutların % 46’sı sigortalı. Selin sigortaya maliye 8 milyar dolar

Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da son haftalarda sel baskınları ile mücadele ediyor. Avusturya, Lüksemburg, Hollanda, İsviçre ve İtalya’nın yanı sıra Belçika ve Almanya sellerden ciddi şekilde etkilendi. Almanya’da sel felaketinin sigortaya maliyeti 5 milyar avro. Belçika’da ise kayıpların birkaç yüz milyon avro olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa, sellerle mücadele ediyor. Avusturya, Lüksemburg, Hollanda, İsviçre ve İtalya’nın yanı sıra Belçika ve Almanya sellerden ciddi şekilde etkilendi. Geçtiğimiz haftalarda Almanya, Belçika’da meydana gelen sel felaketinin bilançosu ağır oldu. Haziran, temmuz aylarındaki fırtına, sel ve şiddetli yağış, dolu olayları; 2002 yılındaki 10,9 milyar avro (17,46 milyar dolar) felaketten sonra en fazla sigortalı hasara neden olan doğal afet olarak kayda geçti.

Alman Sigortacılara Maliyeti 8 Milyar Dolar

Alman Sigorta Birliği, geçen haftalarda yaşanan sel felaketinin sigortaya maliyetinin 5 milyar avro (8 milyar dolar) civarında olacağını açıkladı. Bu hasarın içine Saksonya ve Bavyera’daki hasar henüz dahil edilmedi. Yine Almanya’da haziran ayında meydana gelen yağmur ve dolu, şimdiden 1,7 milyar avro (2,72 milyar dolar) sigortalı zarar neden oldu.

Almanya genelinde, ev sahiplerinin yalnızca yüzde 46’sı şiddetli yağmur ve sel gibi diğer doğal tehlikelere karşı korumaya sahip ancak konutların neredeyse tamamında fırtına ve doluya karşı sigorta teminatı bulunuyor.

Belçika’da Sigortalı Hasar Yüz Milyon Avronun Çok Üzerinde

Belçika Sigortacılar Birliği ise kayıpların birkaç yüz milyon avro olacağını belirtti. Allianz, Belçika’daki sel kaynaklı şimdiye kadar kaydedilen en yüksek kaybın 2016 yılında yaklaşık 150 milyon avro (240,36 milyon dolar) olduğunu söylüyor.

Allianz İsviçre ise haziran ortasından bu yana çeşitli hava olaylarıyla ilgili olarak 28 binden fazla hasar talebi geldiğini belirterek, çoğu motor sigortasıyla ilgili olmak üzere 21 binden fazla talep alındığını ​​ve toplam zarar tahmininin 103 milyon İsviçre frangının (152,68 milyon dolar) üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Exit mobile version