Sigorta Gazetesi

Anadolu Hayat Emeklilik’in aktif büyüklüğü 36 milyar TL

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, 2021’in ilk çeyreğinde, aktif büyüklüğünde, özkaynaklarda, emeklilik ve hayat varlıklarında enflasyonun üzerinde büyüdüklerini belirterek, “Aktif büyüklüğümüz 35,6 milyar TL’yi aşarken, özkaynaklarımız 1,3 milyar TL’ye yaklaştı. Net kârımız 132,9 milyon TL düzeyinde gerçekleşti” dedi. 

Anadolu Hayat Emeklilik, 2021 yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre aktif büyüklüğünü yüzde 29,5 artırdı. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, salgının günlük hayat ve ekonomi üzerindeki etkilerinin devam ettiği, finansal piyasalarda önemli dalgalanmaların yaşandığı yılın ilk üç aylık döneminde istikrarlı büyümeyi sürdürdüklerini belirterek, “Aktif büyüklüğünde, özkaynaklarda, emeklilik ve hayat varlıklarında enflasyonun üzerinde büyüdük. Aktif büyüklüğümüz 35,6 milyar TL’yi aşarken, özkaynaklarımız 1,3 milyar TL’ye yaklaştı. Net kârımız 132,9 milyon TL düzeyinde gerçekleşti” dedi.

Fon Danışmanlığından 50 Bin Kişi Yararlandı

Yılmaz Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler üretmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu dönemde de dijital kanallardaki çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdürdük. Kurumsal internet sitemiz üzerinden online satışına başladığımız ürünlerimize yenilerini ekledik. Bireysel emeklilik katılımcılarımızın birikimlerinin, kendilerine en uygun fonlarda değerlendirilmesini hedefleyen robot fon danışmanlığı hizmetimiz FonMatik ROBO, büyümeye devam etti. Katılımcı sayısı 50 bini, fon büyüklüğü 2,1 milyar TL’yi aştı.”

Reformlar Büyümeye Katkı Sağlayacak

Yılmaz Ertürk, mart ayında açıklanan Ekonomi Reformlarında 18 yaşından küçüklerin BES’e dahil edilmesinin, BES ile sağlık, hayat, eğitim sigortası gibi özel güvencelerin cazip olanaklarla bütünleşik bir güvence paketi şeklinde sunulmasının, BES dışında özel emeklilik hizmeti veren sandık, vakıf gibi kuruluşlar nezdindeki birikimlerin 2023 yıl sonuna kadar BES’e aktarım imkanının sağlanması hususlarının yer aldığını belirterek, “Bu yıl içinde hayata geçmesi planlanan bu hususların sektörümüzün büyümesine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Exit mobile version