Sigorta Gazetesi

Asgari ücretle BES’te devlet katkısının limiti de arttı

Türkiye Sigorta Birliği, 2024 yılında BES’te devlet katkısının üst limitinin, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldiğini açıkladı.

2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) devlet katkısının üst limiti, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldi, 72 bin 9 lira oldu. Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, 2024 yılında BES’te devlet katkısının üst limitinin, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldiğini belirtti. TSB, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Maksimum Fayda: 2024 yılında alabileceğiniz en yüksek devlet katkısı, tam 72 bin 9 lira. Bu katkının tamamından yararlanmak için, yıl içinde toplam 240 bin 30 lira katkı payı yatırılması gerekiyor.

Her Adımda Kazanç: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, yatırdığınız her katkı payı size kazanç olarak dönüyor. Katkı payınızın yüzde 30’u kadar, örneğin yatırdığınız her 500 TL için ek 150 TL devlet katkısı yatırılır.

Sürekli Artan Birikimler: Düzenli ya da toplu yatırdığınız katkı payları, devlet katkısıyla birleşerek birikimlerinizi sürekli artırır.

Exit mobile version