Sigorta Gazetesi

AXA, Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri’nin imzacısı oldu

AXA Sigorta, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Kurumu (BM Kadınları) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri’nin imzacısı oldu.

Axa CEO’su Yavuz Ölken, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Kurumu (BM Kadınları) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri’nin imzacısı olduğu Türkiye’deki 322 şirketten biri olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Yavuz Ölken, açıklamasında şunları söyledi:

“Çalışanlarımızın yüzde 52,2’si kadın. İş hayatında kadınlara eşit hakları destekleyen bir şirket olmaktan çok mutluyuz. İşyerinde kadınların sesi, yalnızca sosyal eşitliğe değil, aynı zamanda ekonomik güce de katkıda bulunan güçlü bir sestir.

Bizler kadınlara işyerinde eşit haklar sağlamaya kararlıyız ve ayrıca kadın liderliğindeki işletmeleri Kadın Girişimci Sigortası ürünü ve hizmetlerimizle destekliyoruz.

Tüm sektörlerden tüm şirketleri, 2030 gündeminin toplumsal cinsiyet eşitliği boyutları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusundaki kurumsal katkılar için temel araç olan Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) 7 adımını taahhüt etmeye davet ediyoruz. Birlikte Kadın Eşitliği için büyük bir fark yaratabiliriz.”

Exit mobile version