Sigorta Gazetesi

Bakan Kurum: Bir ay içinde tüm DASK hasarları ödenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, DASK hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, DASK hasarlarının tespitlerinin devam ettiğini belirterek, “En geç bir ay içinde tüm DASK hasarlarının tespitleri yapılıp vatandaşlarımıza ödemeleri yapılmak üzere çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), sigortasının zorunlu deprem sigortası olduğunu vatandaşların sigortalarını yenilemesi gerektiğini söyledi.

Murat Kurum, İzmir’de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde DASK ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hasar tespitlerinin devam ettiğini, 153 kişiye, 6.3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldığını belirten Bakan Kurum, Doğal Afetler Sigortaları Kurumu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Türkiye Sigortalar Birliği başkanlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, şu açıklamaları yaptı:

Depremden Sonra DASK’a 14 İlden 11 Bin 300 Hasar İhbarı Geldi

“Türkiye genelinde 10 milyon olan zorunlu deprem sigortalısının 635 bini İzmir’de. Ege Bölgesi’ndeki sigorta oranı yüzde 58 seviyelerine ulaştı. Depremden sonra DASK’a 14 ilden 11 bin 300 hasar ihbarı alındı. Bu ihbarlardan 10 bin 300’ü İzmir’den geldi. DASK hasarlarının tespitleri devam ediyor. En geç bir ay içinde tüm DASK hasarlarının tespitleri yapılıp vatandaşlarımıza ödemeleri yapılmak üzere çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Bugün itibarıyla 153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapılmış, hesaplarına yatırılmıştır. Koordinasyonun daha hızlı ilerlemesi açısından da hasarın yoğun olduğu Rıza Bey Apartmanı kenarında mobil ofisimizi kuruyor olacağız. Vatandaşlarımız DASK’la ilgili her türlü sorunlarını bu ofise iletebilirler.”

Exit mobile version