Sigorta Gazetesi

Bakan Nebati, BES’te hedefi açıkladı: 1 trilyon TL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), Kuruluş Yıldönümü programında konuştu. Nebati, BES’te, katılımcı sayısının 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğünün 420 milyar liraya ulaştığını belirterek, “1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin gelişimine yönelik kararlı adımlar attıklarını söyledi. Nebati, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörünü her zaman gündemlerinin üst sıralarında tuttuklarını, gelişmesini desteklemek için cesur ve kararlı adımlar atmaktan çekinmediklerini kaydetti.

BES’E MOTİVASYON ARTTI

Nureddin Nebati, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), Kuruluş Yıldönümü programında konuştu. Nebati, gerçekleştirdikleri düzenlemeler sayesinde vatandaşların BES’e dahil olma motivasyonunun arttığını belirterek, “Otomatik Katılım Sistemi ile beraber katılımcı sayımız 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz yaklaşık 420 milyar liraya ulaşmıştır. 1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

SEL RİSKİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Nebati, konuşmasında DASK’tan da bahsederek, DASK’ın, kurulduğu yıldan itibaren gerçekleşen tüm depremlerde, hızla üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirdiğini, bugüne kadar 1.1 milyar lira hasar ödemesi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, zorunlu deprem sigortası poliçe sayısının 11 milyona yaklaştığını söyledi. Nebati, DASK’ın kapsamına sel riskini de dahil etme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından her yıl çiftçilere ve üreticilere önemli tutarda destek sağlandığına değinen Nebati, TARSİM kapsamında geçen yıl 2.5 milyar lira hasar ödemesi gerçekleştirildiğinin bildirdi.

Exit mobile version