Sigorta Gazetesi

Baran: Sigorta, ekonominin kaldıracı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, reel sektörün, sigorta aracılığı ile işini, yatırımlarını güven altına aldığını söyledi.

Gürsel Baran, reel sektörün işlerinin devamı ve risk yönetimi açısından sigorta sektörünün önem taşıdığını belirterek, “Sigorta sektörü üretim ve yatırımı güvence altına alarak, ekonomiler için bir nevi kaldıraç görevi üsteniyor. Pandemi sırasında reel sektör üretim ve yatırımın devamı için bu kaldıraçtan yararlanabilir” dedi.

Gürsel Baran, hayatın her alanının sigorta kapsamına girdiğini ifade ederek, reel sektörün sigorta aracılığıyla işini, yatırımlarını güven altına aldığını vurguladı ve şu açıklamaları kutlanmakta olan Sigorta Haftası dolayısıyla şu açıklamaları yaptı:

“Geçmişte sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması konusundaki çabalarımız sonuç verdi. ATO olarak bir ilke imza atarak gerekli şartları taşıyan bütün üyelerimizi ferdi kaza sigortası ile güvence altına alarak farkındalık oluşturduk. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDM) kurulması yönünde büyük çaba harcadık. Sektörün hangi sorunu gündemimize geliyorsa, çözümü için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Exit mobile version