Sigorta Gazetesi

‘Başka dağıtım kanalına ihtiyaç yok’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sektörde yanlış anlaşılan bir kavram var, pazarı büyütmek için alternatif satış kanallarını geliştirmemiz gerekir deniyor. Bu konuya açıklık getirmek gerekir” diyerek, “Sigortacılık alanında dağıtım kanallarımız bellidir. Başka bir dağıtım kanalına da ihtiyaç yoktur” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sigortacılığın gelişmesi ve sürekliliğinin sağlanmasında büyük önemi olan sigorta acentelerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, acentelerin komisyon artışı beklediğini de açıkladı.

Sigortacılık Haftası kapsamında düzenlenen Dağıtım Kanalları Panelinde konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, prim üretiminin yüzde 70’inin acente ve brokerler tarafından gerçekleştiğini, en çok kullanılan sigorta ürünü olan trafik ve kasko sigortası üretiminde acentelerini payının yüzde 80’in in üzerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Peki, acenteler bu üretim oranını nasıl yakalıyor? Çünkü acentelerimiz coğrafi ve sayısal olarak en yaygın dağıtım kanalı. Çünkü acenteler, müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun sigorta ürünlerini sunuyor. Çünkü acenteler, müşterini, tam ve doğru şekilde bilgilendirir ve müşterilerine 7 gün 24 saat hizmet verebilir. Çünkü aynı şehirde yaşıyorlar, rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Ayrıca sigorta acentelerinin sigorta şirketlerine katkısı da çok büyük. Acenteler sigorta pazarında coğrafi çeşitlilik sağlıyor. Sigorta poliçelerini toplumun tüm sosyal, ekonomik gruplarına ulaştırıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemiz sigortacılığını gelişmesi ve sürekliliğinin sağlanmasında büyük önemi olan sigorta acentelerini hep beraber desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.

HAKSIZ REKABET ENGELLENMELİ

“Sektörde yanlış anlaşılan bir kavram var, pazarı büyütmek için alternatif satış kanallarını geliştirmemiz gerekir deniyor. Bu konuya açıklık kavuşturmak gerekir diye düşünüyorum. Sigortacılık alanında dağıtım kanallarımız bellidir. Başka bir dağıtım kanalına da ihtiyaç yoktur” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut acenteler üzerinden alternatif satış yöntemlerinin, yeni iş modellerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Dijitalleşmenin mevcut satış kanalının gelişimi için kullanılması gerektiğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “Acente ve brokerler arasındaki haksız rekabet ve uygulamalar da engellenmeli” dedi.

TRAFİKTE KOMİSYONLAR ARTIRILMALI

Rifat Hisarcıklıoğlu, gittiği her ilde acentelerden sigorta komisyonları ile ilgili sorular aldığına da değinerek, “Geçen yılki toplantı sonrası havuz poliçelerinde acente komisyonları artırıldı. Ancak bu yeterli gelmiyor ki, her ile yaptığım ziyarette yeterli olmadığını görüyorum. Trafik sigortasında tüm araçlar için acente komisyon artırılmasını talep ediyorlar” dedi.

Exit mobile version