Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Ayhan Sincek, BES’in bu yılda büyümesine devam ettiğini, getiriler tarafında enflasyonla karşılaştırıldığında zorlandıklarını açıkladı.

Editör: AYTAÇ NALLAR
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Ayhan Sincek, BES’in bu yılda büyümesine devam ettiğini, getiriler tarafının zorlandığını söyledi. Sincek, TSB’nin düzenlediği basın toplantısında BES ile ilgili açıklamalar yaptı.
Sincek, BES’in, 2026’da da büyümesini sürdürdüğünü belirterek, getiriler tarafında enflasyonla karşılaştırıldığında zorlandıklarını açıkladı. Amaçlarının reel getiri sağlamak olduğuna değinen Sincek, “Getiriler şu an itibariyle yüzde 20’ler civarında ortalama. Sene sonu beklenen enflasyonla kıyasladığımızda sektörün ağırlıklı getirisi enflasyonun üzerinde gerçekleşecektir. Fon büyüklüğü 6 ay itibarıyla 2.6 trilyon TL’yi aştı. BES ve OKS katılımcı sayısı 16.9 milyon ama biliyorsunuz artık tek BES yetmiyor. 18,5 milyona yakın sözleşme sayısı mevcut” dedi.
Sistemden emekli sayısının da artmaya başladığını ifade eden Sincek, şunları söyledi: “Güncel baktığımızda 487 bin emekli var. Sistemden erken çıkanlar da oluyor ama artık 24 seneyi aşmış bir sistemden bahsediyoruz. 487 bin emekli, halihazırda 23 bin 400 kişi sistemde kalarak emeklilik gelir planında devam ediyor. Ve aylık düzenli bizlerden maaş alıyorlar. Burada da yaklaşık 39 milyar TL’lik bir fon büyüklüğü mevcut.”














