Sigorta Gazetesi

SGK borç ödeme süresi 3 Ağustos’a ertelendi

SGK açıklama yaparak, son ödeme tarihi 31 Temmuz olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59’a kadar uzatıldığını belitti.

Sosyal güvenlik borçlarının son ödeme süresi 3 Ağustos tarihine uzatıldı. Sosyal güvenlik borçlarını yapılandırıp da peşin ödemeyi tercih ederek yüzde 90 indirimden yararlanmak isteyenler için ilk iki taksitin ödenme süresi 31 Temmuz’da son buluyordu. SGK bir açıklama yaparak, son ödeme tarihi 31 Temmuz olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59’a kadar uzatıldığını belitti.

Borç yapılandırması için 30 Mayıs son tarihti, ancak uzatılarak, 3 Temmuz tarihine ertelendi. Borçlarını yapılandırmak için bu tarihte başvuranlar için de ilk taksit ödeme tarihi 31 Temmuz’a ötelendi. Erteleme ile 31 Temmuz tarihinde ilk iki taksit ödemesi birden 31 Temmuz tarihine denk geldi. Buna göre ilk iki taksitin 31 Temmuz Pazartesi ödenmesi gerekiyordu. Ancak yeni alınan kararla ilk iki taksit ödemesi 3 Ağustos tarihinde yapılacak.

BORCUN YÜZDE 90’I SİLİNECEK

Düzenleme göre yapılandıran borçlar, peşin veya aylık dönemlerle en fazla 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Yapılandırmadan yararlanıp da borçlarını peşin ödemek isteyenler 3 Ağustos günü peşin ödeme yapacaklar. Yapılandırılan borçların tamamının peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yapılandırma kapsamındaki alacaklara, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) uygulanıyor. Borç yapılandırması yapılıp da hesaplanan tutar 3 Ağustos’ta peşin ödenirse hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı siliniyor.

Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini 3 Ağustos’a kadar yapması gerekiyor ki, yapılandırma bozulmasın. İlk taksit süresinde ödenirse SGK’dan ‘borcu yoktur’ yazısı alınabiliyor. SGK tarafından uygulanan haciz işlemleri de kaldırılıyor.

Exit mobile version