Sigorta Gazetesi

Çalışanların sağlığı tehlikede. Acil plan gerekiyor

Aon, tehlikeli iklim olayları sırasında çalışanların fiziksel ve duygusal sağlığını korumak için iş birliğine dayalı acil durum planlarının hayata geçirilmesi için iş dünyasına çağrıda bulunurken, bu amaçla izlenecek yol haritasının çizilmesi için önemli tavsiyeleri sıraladı.

Aon tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarından kaynaklanan dumanların, yaz aylarında yangınların kapsamı ve yoğunluğu arttıkça ve orman yangını sezonu uzadıkça giderek daha fazla endişe kaynağı olduğuna dikkat çekiliyor. Yakın bölgede orman yangını olduğunda duman yüzlerce kilometre yol katedebiliyor. Bu nedenle hava kirliliği söz konusu olduğunda, hava filtreleme sistemleri kurmuş olan işletmeler çalışanlarına güvenli ofis ortamlarında çalışma seçeneği sunabiliyor. Bununla birlikte değerlendirmeye göre; işverenler, tehlikeli koşullarda işe gidip gelmekten kaçınmaları için çalışanlara N95 maskeleri veya mümkünse evden çalışma izni verebilir. Ayrıca hamile kadınlar veya astımı olan bireyler de dahil olmak üzere risk altındaki gruplara ekstra özen ve dikkat gösterilebilir.

SAĞLIK TEHLİKELERİ DAHA RİSKLİ

Çalışanlar açık havada çalışıyorsa aşırı sıcak, hava kirliliği ve orman yangınları, seller ve tayfunlar gibi olaylardan kaynaklanan diğer sağlık tehlikeleri, kapalı bir işyerine gidip gelmekten çok daha riskli olabilir. Bundan ötürü işverenler çalışanlarına mümkün olduğunca evden güvenli çalışma seçenekleri, esnek çalışma saatleri, sıcak havaya uygun kıyafetler ve hava filtreleme maskeleri gibi güvenlik ekipmanları sağlamayı düşünmelidir. Aşırı koşullarda veya güvenlik ekipmanlarının zamanında temin edilememesi durumunda ücretli izin de bir başka seçenek olarak kullanılabilir.

Aon’a göre hava ve iklim felaketleri yoğunlaştıkça ve sıklaştıkça, işverenler bu durumun sağlık etkilerini iş gücü dayanıklılık planlarına dahil etmek için harekete geçmeli. Bu konuda Aon’un işverenlere tavsiyeleri ise şu şekilde:

İŞVERENLER ÖNLEM ALMALI

SAĞLIK RİSKLERİNİ RİSK DEĞERLENDİRMELERİNE DAHİL EDİN

Exit mobile version