Sigorta Gazetesi

Çarpıcı anket. Evde mi, ofiste mi çalışmaktan mutluyuz?

Pandemi sürecinde evde çalışma ile yapılan son ankete göre evden çalışanların yüzde 82’si bir ofiste çalışmak yerine uzaktan çalışmaktan daha mutlu. Ankete katılanların yüzde 80’i ise evden çalışırken stres yaşamadıklarını bildirecek kadar ileri gidiyor. Yüzde 36’sı ise zihinsel sağlıklarının evden çalıştıklarından beri olumlu etkilendiğini söylüyor.

Yapılan araştırmaya göre, evden çalışmak birçok çalışan için daha iyi zihinsel ve fiziksel sağlık sağlıyor. Avrupa genelinde yapılan ankete katılanların yüzde 36’sı zihinsel sağlıklarının evden çalıştıklarından beri olumlu etkilendiğini söylüyor. Evden çalışanların yüzde 82’si bir ofiste çalışmak yerine uzaktan çalışmaktan daha mutlu.

Evde çalışmaktan neden mutlu oldukları sorulduğunda ise ankete katılanların yüzde 51’i gerektiğinde ev işleri ile ilgilenebildiklerini belirtirken, yüzde 35’i her gün öğle yemeği siparişi vermek zorunda olmadıklarını söylüyor. Ankete katılanların yüzde 30’u da gün ortasında duş alabildiğini söylüyor.

EVDE ÇALIŞIRKEN STRES YAŞANMIYOR

Uzaktan çalışanlar arası yapılan ankette yüzde 48 oranında müzik dinleyebildiklerini, yüzde 40’ı yürüyüşe çıkabildiklerini, yüzde 34’ü sosyal medyada gezinebildiklerini, yüzde 17’si de gün ortası antrenman yapabildiklerini ve tüm bunların da stresi hafiflettiğini vurguluyorlar.

Ankete katılanların yüzde 80’i ise evden çalışırken stres yaşamadıklarını bildirecek kadar ileri gidiyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 43.8’i fiziksel sağlıklarının düzeldiğini söylerken, yüzde 39.5’i artık egzersiz yapmak için zamanları olduğunu bildiriyor.

Uzaktan çalışanlar, uzaktan çalışırken genellikle molalar için günde 42 dakika harcadıklarını düşünüyor. Ancak ihtiyaçları, eğlenceyi, iş arkadaşlarıyla iletişim kurmak için harcanan zamanı ve evdeki diğer işler hesaba katıldığında mola saatleri günde 2,7 saate çıkıyor.

Exit mobile version