Sigorta Gazetesi

Çarpıcı araştırma. Covid-19 sağlığımızı kötüleştiriyor

AXA, pandeminin insan sağlığa olan uzun vadeli etkilerini ele aldığı “Şok dalgası: COVID-19’un Uzun Vadeli Sağlık Etkileri” raporunun sonuçlarını açıkladı. Dünya çapında insanların üçte birinden fazlası covid-19 ile sağlıklarının kötüye gittiğini söylüyor. Pandemiden kadınlar erkeklere göre daha çok etkileniyor.

AXA, insanlığın gelişimi adına insanlık için önemli olanı koruma amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında “Şok dalgası: COVID-19’un Uzun Vadeli Sağlık Etkileri”adlı raporunu yayınladı. Pandeminin insan sağlığına olan uzun vadeli etkilerinin incelendiği raporda; covid-19’un bireylerde yarattığı endişe ve stres nedeniyle ortaya çıkan sağlık problemleri, doktora gitme eğilimlerinde yaşanan değişikliklere yer veriliyor.

Rapor AXA’nın Ipsos ile ortaklaşa olarak yürüttüğü anket kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden 14 ülkede farklı sosyoekonomik kesimlerden 14 bin kişi ile yapılan görüşmelerden elde edilen verilere dayanıyor.

PANDEMİYLE BİRLİKTE ZİNDELİK DÜZEYİ BOZULDU

Dünya çapında insanların üçte birinden fazlasının (%34) covid-19 ile sağlıklarının kötüye gittiğini belirten raporun öne çıkardığı bulgular şu şekilde:

HASTANEDE TEDAVİ OLMAKTAN KAÇIYORUZ

Exit mobile version