Sigorta Gazetesi

Çarpıcı makale. Sigortanın ekonomideki önemi

Mapfre bülteninde Bir varlık koruyucusu olarak sigorta ve ekonomideki önemi’ başlıklı ilginç bir makale yer aldı.  Makalede, birçok pazarda sigorta penetrasyonunun çok düşük kaldığına dikkat çekilirken, sigortanın hem bireyler hem de ekonomiler üzerindeki faydası anlatıldı.

Business graph stock market background

Sigorta, ekonomik kalkınmada temel bir rol oynamaktadır. Can ve mal varlıklarını sigortalanabilir risklere karşı koruyarak ekonomik faaliyeti mümkün kılar ve yönlendirir. Sigorta şirketleri, olumsuz olaylara karşı bir tampon ve toplumun görünmez tutkalı olarak hareket eder. Mapfre’nin bülteninde, ‘Bir varlık koruyucusu olarak sigorta ve ekonomideki önemi’ başlıklı ilginç bir makale yer aldı. Makalede, birçok pazarda sigorta penetrasyonunun çok düşük kaldığına dikkat çekildi. Makalede, sigortanın önemine, faydalarına değinildi. Makaleden çarpıcı başlıklar şöyle:

SİGORTA YAPTIRMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?

Yaşamlarımızda, öngöremediğimiz ve refahımızı ve ailemizin refahını etkileyebilecek sonsuz sayıda durum yaşarız. İşte sigortanın önemli bir rol oynamaya başladığı yer burası; çünkü bu öngörülemeyen olayların etkisini ortadan kaldırmamıza veya etkilerini azaltmamıza izin veriyor. Bu nedenle, mülkünüzü, sağlığınızı ve hayatınızı korumak için sigorta yaptırmak önemlidir. Yine de, sigorta penetrasyonu tüm ülkelerde aynı değildir. Örneğin, Latin Amerika’da, sigortalı yaşama kültürü daha az yaygındır.

SİGORTA SİZE NASIL YARDIMCI OLUR?

Sigorta, beklenmedik durumlarda koruma ve destek sağlar. Ona sahip olmak ve ona ihtiyaç duymamak, ona ihtiyaç duymaktan ve ona sahip olmamaktan daha iyidir.

Kayıplarınızı ve risklerinizi azaltır: Hem kişisel hem de ticari düzeyde, sigortaya sahip olmak, kontrolünüz dışındaki doğal afetler gibi öngörülemeyen olayların üstesinden gelme olasılığınızı artırır.

Size huzur verir: Sigorta ayrıca gelecekteki belirsizlik karşısında korku ve hayal kırıklığını azaltmaya yardımcı olur. Finansal istikrara sahip olmamak, stres ve kaygıya neden olduğu için sağlığımızı etkiler. Bu nedenle finansal okuryazarlık da bu işin anahtarıdır.

IDF’İN SİGORTA RAPORUNDAN BAŞLIKLAR

Cenevre Birliği ve Sigorta Geliştirme Forumu (IDF) kısa bir süre önce, düzenlemenin yanı sıra hükümet politikalarının, gelişmekte olan pazarlardaki boşlukları kapatmaya yardımcı olan sağlam ve duyarlı sigorta pazarlarının gelişimini nasıl kolaylaştırabileceğini veya sınırlayabileceğini araştıran bir rapor yayınladı. Diğer sonuçların yanı sıra, aşağıdaki noktalar kilit faktörler olarak öne çıkmaktadır.

Siyasi öncelik: İlk olarak, karar vericiler sigorta piyasasının düzenlenmesini politik bir öncelik haline getirmeli ve genişlemesine izin veren yasal ve mali bir çerçeve oluşturmalıdır. Gelişmekte olan pazarlar, sigorta düzenlemesi ve denetimi için farklı bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu düzenleme, her bir pazarın olgunluğunu dikkate almalı ve düzenleyici teknikler ve uygulamalar, amaçlarına ulaşmak ve ihtiyatlı ve pazar geliştirme hedeflerini dengelemeyi tercih etmek için gerekli olanın ötesine geçmemelidir. Yani, sadeliği tercih etmelidirler.

Finansal eğitim ve risk farkındalığı: Finansın anlaşılmaması nüfusun büyük bir yüzdesi tarafından, devlet düzeyindeki politikaların ötesinde, sigortacılığın genişlemesinin önündeki ana engellerden biridir. Finansal eğitim programları, günlük yaşam için temel finansal bilginin bu yararlı temelini oluşturmak için ilkokul kadar erken bir zamanda gerekli olacaktır. Ek olarak, hükümetler, düzenleyiciler ve sigorta endüstrisi arasında daha yakın işbirliği sürdürülmeli, böylece toplumların sigortacılığın rolü ve iyi sigorta düzenlemesinin önemi hakkındaki kamu anlayışını geliştirmelidir. Daha fazla finansal eğitim ve kayba maruz kalmanın ve sonuçlarının daha iyi anlaşılması, sigortanın -maddi olmayan bir ürün- bir gider olarak değil, bir yatırım olarak anlaşılmasına yardımcı olacaktır.

Sadelik ve uygun fiyat: Tüketici için, istisnalar ve karmaşık maddeler olmadan, çıkarılması kolay ürünler olmalıdır. Faydaları hakkında netlik sağlamalı ve somut ve somut ihtiyaçları karşılamalıdırlar. Fiyatın doğru ve her pazarın ekonomik gerçekliğine uygun olması gerektiğini unutmamalıyız.

Güven: Temel finansal eğitim, sigorta için elverişli bir düzenleyici çerçeve ve satın alınması açık ve basit olan uygun fiyatlı ürünler, ekonomik kalkınma için bu temel unsura güven bağlamı yaratılmasına yardımcı olacaktır.

Exit mobile version