Sigorta Gazetesi

BES ve bakım güvence sistemi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bireysel Emeklilik Sistemi’ni tabana yaymak için devlet katkısını yüzde 30’a yükselttiklerini, fon seçeneklerini artırdıklarını, 18 yaşından küçükleri de dahil ettiklerini söyledi. Erdoğan, konuşmasında bakım güvence sistemi oluşturmaya yönelik çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne değindi.

Erdoğan, konuşmasında, Bireyse Emeklilik Sistemi’nin tabana yaymak amacıyla devlet katkısını yüzde 30’a yükselttiklerini söyledi. Erdoğan, Bireysel Emeklilik Sisteminde fon seçeneklerini artırdıklarını ve 18 yaşından küçükleri de dahil ettiklerini belirtti.

BAKIM GÜVENCE SİSTEMİ

Erdoğan, açıklamaları arasında bakım güvence sistemine yönelik çalışma başlattıklarını da vurguladı. Engelsiz gündüz bakımevlerinin sayısının 130’a, yaşlı gündüz bakımevlerinin sayısının 138’e yükseltildiğini ifade eden Erdoğan, 104 yatılı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 binin üzerinde engelliye ücretsiz, 168 huzurevinde 14 binin üzerinde yaşlıya ücretsiz veya çok düşük ücretli bakım hizmeti verdiklerini kaydetti.

Erdoğan, “Toplumun yaş ortalamasının yükseldiğini dikkate alarak, bakım güvence sistemi oluşturmaya yönelik çalışma başlattık” dedi.

Exit mobile version