Sigorta Gazetesi

DASK, deprem bölgesinde yeni sorunla karşılaştı

Deprem bölgesinde hasar ödemelerini tamamlayan DASK, hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar sorunu ile karşı karşıya kaldı. DASK Koordinatörü Erdal Turgut, bu durumda olan konutlardan 18 bin hasar ihbarı aldıklarına ve ihbarlar üzerine sorunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

Deprem bölgesindeki kaçak yapılar, DASK’ın hasar ödemesinde sorun olarak ortaya çıktı. Deprem bölgesinde hasar ödemelerini tamamlayan DASK, hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar sorunu ile karşı karşıya kaldı.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, deprem bölgesinde hasar ödemelerinin tamamlamada sona geldiklerini belirterek, bazı sorunlar ile karşılaştıklarını, bunların arasında da Hazine arazileri üzerine yapılan konutların geldiğini söyledi. Turgut, Hazine arazilerine yapılmış konutlar olduğunu vurgulayarak, “Bizim kapsamımıza girmeyen, sigortasının da yapılmaması gereken yerler var. Elektrik ve su idareleri bu ayrımı yapmadıkları için zorunlu deprem sigortası talep etmişler ve belge niteliğinden bir şekilde bu yerlerin sigortaları yapılmış” dedi.

BU YAPILAR İÇİN ÖDEME YAPMIYORUZ

Bu durumda olan konutlardan 18 bin hasar ihbarı aldıklarına ve ihbarlar üzerine sorunun ortaya çıktığına dikkat çeken Turgut, “Tapu istiyoruz, tapu bir türlü bize ulaşmıyor. Tapu ulaştırılamadığı gibi biz de bu yerleri sistemde bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Erdal Turgut, elektrik ve su idarelerinin sigorta yapılmasını zorunlu kıldığına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gibi durumlardaki yapılar için ödeme yapmamız lazım. Hatta bu yerlerin poliçesinin bile yapılmaması lazım. Ama elektrik ve su idaresi bunu istiyor. Vatandaşın işini görmek adına, DASK’ın poliçesi de olmadan işlemleri yapmadıkları için ayrım yapılmadan buraların sigortaları yapılmış.”

Exit mobile version