Sigorta Gazetesi

DASK primlerine yeniden düzenleme talebi

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, TBMM Başkanlığına sunulacak rapor öncesi önerileri sıraladı. Önerilerden biri de DASK primlerinin yeniden düzenlenmesini kapsıyor. Ayrıca DASK’ta biriken fonların konut dönüşümünde kullanılacak şekilde düzenlenmesi de öneriler arasında.

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Doğal Afet Sigortalar Kurumunun (DASK) primlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Recep Uncuoğlu, TBMM Başkanlığına sunacakları raporda yer verecekleri önerileri anlattı. Uncuoğlu, çalışmaların 20 Mart 2021 tarihi itibarıyla tamamlanacağını söyledi. Anadolu Ajansı’nın internet sitesinde yer alan habere göre, Uncuoğlu, Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) primlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek, şu açıklamaları yaptı:

DASK’ta Biriken Fonlar Konut Dönüşümünde Kullanılmalı

“DASK primlerinin yapıların deprem performansına göre kademeli olarak arttırılacak şekilde yeniden düzenlenmesi önerilerimiz arasında olacak. DASK’ta biriken fonların belli kurallar ve oranlar dahilinde mutlaka konut dönüşümünde kullanılacak şekilde düzenlenmesini isteyeceğiz. Bugün DASK, bir binanın güvenli olup olmadığına bakmadan sadece metrekaresine ve azami bir teminat büyüklüğüne göre uygulama yapıyor. Deprem riski düşük olan bir yapının priminin daha az, depreme karşı güvenliği olmayan, ömrü belli bir yaşın üstünde olan yapılardan da daha yüksek oranda sigorta primi alınmasını istiyoruz. Eski ve güvensiz binaların emlak vergileri arttırılmalı. Buradan elde edilen gelirlerin bir fon mantığı içerisinde mutlaka kentsel dönüşümde kullanılmasını öneriyoruz.”

 

Exit mobile version