Sigorta Gazetesi

DASK yeni kampanya başlattı 15 günde 250 bin poliçe satıldı

DASK Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Turgut, 1 Nisan itibariyle sigorta acenteleri ile yeni kampanya başlattıklarını belirterek, “1 Nisan’dan itibaren de 15 gün gibi bir sürede 200-250 bine yakın yeni poliçe katıldı portföyümüze. Kampanya temmuz sonuna kadar da devam edecek” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Turgut, zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşması amacıyla seferberlik başlattıklarını ve bu kapsamda da yeni bir kampanya düzenlediklerini açıkladı. Turgut, kampanyayı da 1 Nisan itibariyle başlattıklarını söyledi.

Erdal Turgut, Türk Reasürans olarak yönetime geldiklerinde zorunlu deprem sigortasında hedeflerini yüzde 100 sigortalılık oranına ulaşmak olarak belirlediklerini belirterek, “İlk etapta pandeminin de etkisiyle vatandaşların işini kolaylaştırmak, yardımcı olmak ve teşvik etmek adına bu sene tarifelerde zam yapmadık. Her sene inşaat birim maliyeti ile primler de artar; binaların teminatı artar primleri de o yönden artar, en azından enflasyon oranında artar. Biz bu sene teminatları artırdık ama primi artırmadık. 2020’nin fiyatları ile devam edilecek” dedi.

“Acentelerle Ortak Kampanya Belirledik”

Erdal Turgut, zorunlu deprem sigortasının asıl emekçilerinin acenteler olduğuna da değinerek, şu açıklamaları yaptı
“16 bin acentemiz var. Onlar bu pandemi döneminde sıkıntılı günler geçirdiler. Biz bir araya geldik; ne yapabiliriz diye. Bizden destek istediler, onlara destek sağladık. Canla başla çalışıyorlar. 1 Nisan itibarıyla bir kampanya başlattık. 1 Nisan’dan itibaren de 15 gün gibi bir sürede 200-250 bine yakın yeni poliçe katıldı portföyümüze. Kampanya temmuz sonuna kadar da devam edecek. Fiyat artışı olmaması da yıl sonuna kadar devam edecek.”

Erdal Turgut, bunun üzerine bilinçlendirme adına çok büyük bir medya kampanyasının geleceğini de vurgulayarak, “Her anlamda sigortalılarımıza bahane bırakmıyoruz yaptırmamaları için” dedi.

Exit mobile version