Sigorta Gazetesi

DASK’tan müjdeli haber… Şubat’ta başlıyor

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, artık sigorta yaptıracakların beyan etmesine gerek kalmadan tüm tapu bilgilerinin poliçe yapılışında görülebileceğini belirterek, “Artık beyandan çıkarıp metrekare bilgisini otomatize etmiş olacağız” dedi.

Zorunlu deprem sigortasında dijital ortama geçiliyor, artık sigorta yaptıracakların beyan etmesine gerek kalmadan tüm tapu bilgileri poliçe yapılışında görülebilecek. Yeni uygulama Şubat ayında hayata geçecek. Böylece, sigortalılar başta metrekare bilgili olmak üzere poliçe sırasında istenen detaylı bilgileri vermekte zorlanmayacak.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, yeni uygulama hakkında açıklamalar yaptı. Çalışmaların sonuna gelindiğini, Şubat ortasında artık sigorta poliçesi düzenleyenlerin önüne bilgilerin otomatik olarak geleceğini söyledi.

İLK ETAPTA 2014 VE SONRASI İÇİN

Erdal Turgut, dijital bilgilerin 2014 ve sonrası tapu bilgileri için uygulanacağını ifade ederek, şu açıklamaları yaptı:

“Çünkü tapu kayıtlarımızda 2014 öncesi dijital olarak bulunmuyor. Onları da çözmeye çalışıyoruz ama 2014 ve sonrası yapıların tüm tapu kayıtları dijital olarak poliçeyi kesenlerin önüne gelecek ve bu anlamda sorun yaşanmayacak. 2014 öncesini de sene sonuna kadar halletmeye çalışacağız.”
Yeni uygulama ile DASK’ın beyandan çıkarıp, metrekare bilgisinin otomotize hale geleceğini vurgulayan Turgut, “Metrekare bilgisi bizim için çok önemli. Bunun dışında sistemin bize verebileceği her türlü veriyi de almak istiyoruz; mahallesi, adresi de olabilir ama bizim için önemli olan metrekare bilgisi” dedi.

Exit mobile version