Sigorta Gazetesi

Deprem sigortasında teminat tutarı artırıldı

SEDDK’nın yayımladığı tebliğe göre, yeni yıldan itibaren zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 320 bin liraya çıkartılırken, asgari prim tutarlarında da değişikliğe gidildi.

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 320 bin liraya çıkartıldı. Zorunlu deprem sigortasında asgari prim tutarları da değiştirildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlayarak, zorunlu deprem sigortasında değişikliğe gitti. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Yeni düzenlemeye göre Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kapsamında sunulan zorunlu deprem sigortasında bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayrımı yapılmaksınız 2022’nin ocak ayından itibaren 268 bin TL’den 320 bin TL’de çıkartıldı.

ASGARİ PRİM TUTARLARI DEĞİŞTİ

Yeni düzenleme ile deprem risk bölgesine göre asgari prim tutarlarında da değişikliğe gidildi. Buna göre; deprem risk derecesine göre asgari prim tutarları; 1. derecede 140 TL, 2. derecede 120 TL, 3. derecede 90 TL, 4. derecede 70 TL, 5. derecede 55 TL, 6. derecede 45 TL ve 7. derecede 40 TL’den düşük olamayacak.

METRE KARE BEDELLERİ ARTIRILDI

Tebliğ ile konutların yapı tarzlarına göre sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri de 2022’nin başından itibaren artırıldı. Buna göre betonarme yapılarda sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli 1.508 TL olurken, diğer yapı tarzlarında ise bin 40 lira olarak uygulanacak.

Yeni düzenleme ile tebliğin yayım tarihinden önce düzenlenen poliçelerde teminat başlangıç tarihi 1 Ocak 2022 ve sonrası olan poliçelerde prime ilişkin herhangi bir işlem yapılmadan yeni tebliğ ile düzenlenen yeni teminatlar geçerli olacak.

Exit mobile version