Sigorta Gazetesi

Depremde en çok neler konuşuldu?

Basında yer alan deprem haberlerini mercek altına alan Medya Takip Merkezi’nin (MTM) araştırmasına göre, medyada en çok konuşulan konular arasına DASK ve sigorta girdi.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) araştırmasına göre, 6 Şubat 2023 tarihinde on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Pazarcık depreminde ise, medyada 6 milyon haber yayınlanarak son 12 yılda yapılan haber sayısına sadece 30 günde ulaşıldığı tespit edildi. MTM’nin en son 20 Ağustos 2021 tarihinde yapmış olduğu “Medyada Deprem” konulu araştırması, yıllar içerisinde depremin medyada konuşulma oranın yüzde 148 oranında artmış olduğunu ortaya koymuştu. Basında yer alan deprem haberlerini mercek altına alan Medya Takip Merkezi’nin (MTM) araştırmasına göre; son 12 yılda medyaya yansıyan 6 milyon deprem haberine sadece 30 günde ulaşıldığı görüldü.

Türkiye’nin yaşadığı bu büyük felakete dair medyada en çok hangi konuların konuşulduğunu araştıran MTM’nin araştırmasına göre deprem; Türkiye’nin gündeminde aşağıdaki başlıklarla öne çıktı.

EN ÇOK BUNLAR KONUŞULDU

Exit mobile version