Sigorta Gazetesi

Depremin ikinci gününde bilanço ağırlaşıyor

Depremlerde, 3 bin 419 kişinin hayatını kaybetti ve 20 bin 534 kişinin yaralandığı açıklandı. AFAD ise teyit edilmiş, yıkılmış olan bina sayısının 5 bin 775, bununla birlikte henüz teyidi yapılmamış ancak yıkıldı ihbarı gelen toplam bina sayısının 11 bin 302 olduğunu açıkladı.

Depremin ikinci günündü bilanço ağırlaşıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremde ikinci güne girildi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerde, 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı.

13,5 MİLYON KİŞİ FELAKETTEN ETKİLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, yaptığı açıklamada, 10 ilde 13,5 milyon kişinin felaketten doğrudan etkilendiğini açıkladı. Kurum, sadece Gaziantep özelinde 581 yıkık bina bulunduğunu söyledi. Kurum, dün itibariyle hasar tespit çalışmalarına başlandığını da duyurdu.

AFAD ise teyit edilmiş, yıkılmış olan bina sayısının 5 bin 775, bununla birlikte henüz teyidi yapılmamış ancak yıkıldı ihbarı gelen toplam bina sayısının 11 bin 302 olduğunu açıkladı.

Exit mobile version