Sigorta Gazetesi

Doğal kaynak tüketimi 2060’a kadar yüzde 60 artacak

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın Küresel Kaynaklar Görünümü raporuna göre, küresel olarak doğal kaynak tüketiminin 2060 yılına kadar yüzde 60 oranında artacağını vurguluyor.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın Küresel Kaynaklar Görünümü raporuna göre, küresel olarak doğal kaynak tüketiminin 2060 yılına kadar yüzde 60 oranında artacağını vurguluyor. Analizde, dünya çapında hammadde tüketiminin 1970 yılına göre dört kat daha fazla olduğu ve devam eden genişlemesinin çevre ve iklim için feci sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

The Guardian’ın haberine göre, kentleşme, sanayileşme ve patlayan nüfusun neden olduğu artış, dünya genelinde karasal biyolojik çeşitlilik kaybının ve su stresinin yüzde 90’ından, küresel ısınmadan kaynaklanan etkilerin yüzde 60’ından ve hava kirliliğinden kaynaklananların yüzde 40’ından sorumlu.

KRİTİK HAMMADDELERE İHTİYAÇ VAR

Beton ve metal gibi malzemeleri yapmak için kullanılan doğal kaynakların çıkarılması, dünyanın ekosistemlerinin dengesini bozuyor. 1970’lerden bu yana enerji tüketimi üç kat artan madencilik endüstrisi ile ilgili nakliye ve çıkarma için geniş araziler eklenmiştir. Malzemelere olan talep artmaya devam ettikçe, giderek daha derin ve uzak maden sahalarında çıkarma için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Yenilenebilir enerjiye geçiş için de kritik hammaddelere ihtiyaç var. BM raporunda, bir rüzgar türbini için ortalama bir gazla çalışan elektrik santralinden dokuz kat daha fazla mineral gerekli olabileceği ve tipik bir elektrikli aracın fosil yakıtla çalışan araçlardan altı ila 10 kat daha fazla içerdiği belirtildi.

Exit mobile version