Sigorta Gazetesi

Doğan Grubu sigorta pazarına giriyor

Doğan Holding, 120 milyon TL sermaye ile Doğan Trend Sigorta’yı kurarak, sigorta pazarına giriyor. Yapılan açıklamaya göre, Doğan Trend Sigorta, sigortacılık faaliyetlerini, dijital bir e-ticaret platformu üzerinden, teknolojinin sağladığı tüm imkanlar da kullanılmak suretiyle, acenteleri ve iş ortaklıklarıyla birlikte yeni ekonomi trendlerine uygun bir şekilde gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Sigorta pazarına yeni bir oyuncu giriyor. Doğan Holding, sigorta şirketi kuruyor. Doğan Şirketler Grubu Holding’ten KAP’a açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Doğrudan bağlı ortaklığımız Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu, 15.9.2021 tarihli kararı ile sigortacılık alanında faaliyet göstermek üzere Doğan Trend Sigorta A.Ş.’nin 120.000.000 TL sermaye ile kuruluşuna teşebbüs edilmesine onay vermiştir” denildi.

KAP’a yapılan açıklamada Doğan Trend Sigorta’nın, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben faaliyete geçeceğine de dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Kuruluşuna teşebbüs edilen Doğan Trend Sigorta A.Ş.’nin sigortacılık faaliyetlerini, dijital bir e-ticaret platformu üzerinden, teknolojinin sağladığı tüm imkanlar da kullanılmak suretiyle, acenteleri ve iş ortaklıklarıyla birlikte yeni ekonomi trendlerine uygun bir şekilde gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.”

Doğan Şirketler Grubu Holding’in çatısı altında finans alanında D Yatırım Bankası, Doruk Faktoring, Doruk Finansman ve Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı bulunuyor. Şimdi de Doğan Holding, finans alanındaki yatırımlarına sigorta şirketini de ekledi.

Exit mobile version