Sigorta Gazetesi

Doğu illerinde dijital sağlık sigortası satışı patladı

Koç Healthcare Direktörü Dr. Baran Balcan ile AXA Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Sanem Çıngay Buçukoğlu dijital sağlık sigortasına talebi değerlendirdi. Çıngay Buçukoğlu, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu ciddi bir talep var. Özel sağlık sigortası kapsamında sattığımız aylık poliçe adedinin neredeyse on katını sattık” dedi.

Editör: AYTAÇ NALLAR

Pandemi ile hayatımıza göre uzaktan sağlık hizmetine pandemi sonrası ilgi azalsa da 2023 yılının sonlarından itibaren yeniden önemli hale geldi. Bunda Tele Tıp’ın yasal altyapıya kavuşması ve özel sağlık kurumlarının bu alana yatırım yapmasının etkisi büyük. Dijital sağlığa yatırım yapan kurumlar arasında bu alana yönelik çıkardıkları özel sağlık sigortaları ile sigorta şirketleri de bulunuyor. Bunların başında da AXA Sigorta geliyor. AXA Sigorta, Koç Healthcare işbirliği ile dijital sağlık sigortasını 2023’ün Eylül ayında pazara sundu.

Koç Healthcare Direktörü Dr. Baran Balcan ile AXA Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Sanem Çıngay Buçukoğlu dijital sağlık sigortasının özelliğini ve sigortaya olan talebi birlikte değerlendirdi.

Dr. BALCAN: KIYMETİ BİLİNMİYE BAŞLADI

Koç Healthcare Direktörü Dr. Baran Balcan, tele sağlığın temel amacının sağlıkta sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu, özel sektörün tele sağlığı önem verdiğini söyledi. 2022 yılının sonlarına doğru yasal altyapısının tamamlanarak, tele sağlık hizmeti verilebilir bir noktaya geldiğini belirten Balcan, “Pandemide çok ciddi bir ilgi vardı, çünkü insanlar hastaneye gidemediği için bu yönde çok talep vardı. Pandemi sonrasında bu ilgide bir azalma oldu. 2023’ün ikinci yarısından itibaren tele sağlıkta tekrardan yukarıya doğru çıkış var. Çünkü mevzuatın getirdiği zorunlulukları karşıladık. Bu işin kıymetini anlar hale geldik” dedi.

Balcan, tele sağlığı sadece yüz yüze bir görüşme platformu olarak yaklaşmanın doğru olmayacağını ifade ederek, “Bunu bir şekilde çeşitli teknolojilerle aktif hale, daha güvenilir hale getirdiğiniz noktada sağlık tekrardan o ivmesini yakaladı ve devam edecektir” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK BİR CİHAZLA UZAKTAN MUAYENE

Baran Balcan, Koç Healthcare olarak tele sağlığı teknoloji ile bir araya getirdiklerine de değinerek, bu konuda şu açıklamaları yaptı:

“Dünyada bir tane cihaz var; uzaktan muayene gerçekleştirebilen bir cihaz. Hastanın ateşini ölçebiliyor, nabzına bakabiliyor, akciğer seslerini dinleyebiliyor, kalbinin seslerini dinleyebiliyor, kulak, boğaz muayenesi yapabiliyor. Çok küçük bir cihaz ve akıllı telefonlarla bir aplikasyon vasıtasıyla iletişim kuruyor, merkezdeki hekime verileri aktarabiliyor. Bu sayede uzaktan sağlık hizmeti sağlayabilir noktaya geliyoruz. Bu cihazı Koç Healthcare platformuyla bir araya getirdik. Bu da Bakanlıktan onaylı bir platformdur. Muayeneyi tamamladıktan sonra reçeteyi yazabiliyoruz. Bu sisteme kayıtlı olan kişilere sağlık hizmetini verebiliyoruz.”

ÇINGAY: AYAKTA TEDAVİNİN YARI FİYATINA

AXA Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Sanem Çıngay Buçukoğlu, Koç Healthcare ile birlikte hayata geçirdikleri dijital sağlığın sağlık sigortası ürünü olduğunu belirterek, “Uzman doktorlarla bağlantıyı sağlayan, 7/24 hizmet veren, ayakta tedavi problemlerini karşılayan, cihaz sayesinde birçok kronik hastalıklara bakım yapabilen, hem de bir tek sigortalı kişinin kendisine ait sıkıntıları değil, ev hanesinde ya da kayıtlı dört kişiye hizmet verecek bir ürün yarattık” dedi.

Dijital sağlık sigortasını, yatarak teminatlı özel sağlık sigortasının fiyatının yüzde 15 üzerinde fiyatla piyasaya sunduklarını, ancak ayakta tedaviyi karşılayan ürün olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ayakta tedavi ürününün neredeyse yarısından daha az fiyata bu ürünü sahip olunuyor. Yani hem ayakta tedavi alıyor, hem hane içindeki dört kişiye bu ayakta tedavi hizmeti sağlıyor. Bu hizmeti de Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi uzmanlarından alıyor. Bütün bunlar aslında belki de fiyatlandırılamayacak kadar önemli özellikler ama normal ayakta tedavi ürünün yarısından daha az bir fiyata geliyor.”

DİJİTAL SAĞLIĞA CİDDİ TALEP VAR

Sanem Çıngay Buçukoğlu, dijital sağlık sigortasına ciddi talep olduğunu, ancak talebin büyükşehirlerden çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Talep İstanbul’dan ya da büyük şehirlerden var ama daha çok Güneydoğu Anadolu’dan var. Çünkü Amerikan Hastanesi hizmetine ulaşmak isteyen müşterilerimiz var. Buraya her zaman gelemeyen, hastaneye gidemeyen ama özel sağlık hizmeti almak isteyen hastalarımız, müşterilerimiz var. Bu bölgede çok ciddi anlamda satış yaptık. Ciddi bir talep var açıkçası. Özel sağlık sigortası kapsamında şirketimizin sattığı aylık poliçe adedinin neredeyse on katını sattık. Tabi, uzaktan erişim, 7/24 erişim, doktorun karşısında cihazdan görüntülü olarak erişilmesi; bunların hepsi çok önemli özellikler. Bence çok gelişecek. İleride belki de özel sağlık sigortasının büyük kısmı buraya geçecek. Çünkü ayakta tedavide çözülebilecek birçok problemin yüzde 80’i neredeyse bu cihazla çözülebiliyor.”

Exit mobile version