Sigorta Gazetesi

Dünya pazarı Aviva’nın satış söylentisiyle çalkalanıyor

Dünya sigorta pazarı, İngiliz sigorta şirketi Aviva’nın potansiyel olarak devralınacağı haberleri ile çalkalanıyor. İngiliz Times gazetesinin İngiltere’nin en büyük sigorta şirketlerinden birinin yabancı bir alıcı tarafından devralınma ihtimaline ilişkin söylentilere yer verdi.

Dünya sigorta pazarı, İngiliz sigorta şirketi Aviva’nın potansiyel olarak devralınacağı haberleri ile çalkalanıyor. İngiliz Times gazetesinin İngiltere’nin en büyük sigorta şirketlerinden birinin yabancı bir alıcı tarafından devralınma ihtimaline ilişkin söylentilere yer verdi. Söylentiler sonrası Aviva’nın hisseleri değer kazandı.

Uluslararası basında yer alan haberlere göre The Times’ın haberinde Alman ve Amerikalı sigortacı grupların Aviva ile ilgilendiği söyleniyor. Haberlere göre, bu grupların Aviva için hisse başına 6 sterlinlik bir teklif yapmayı düşündükleri belirtiliyor.

Aviva ile ilgili iddialar sonrası uluslararası basında yer alan haberlere göre analistler, Aviva’nın satılmasına yönelik söylentileri şaşırtıcı bulmasalar da İngiltere’deki yaşam sektöründeki konumu göz önüne alındığında tüm grubun satın alınmasının olası görünmediğini öne sürüyorlar.

Haberlere göre, 2020’den bu yana Aviva, Singapur’daki işinin çoğunluk hissesini sattı, Fransa’daki işini karşılıklı Aema Gruba sattı, Türkiye ve İtalya’dan çıktı ve ayrıca Vietnam’daki hayat sigortası işini Manulife’a devretti ve Polonya kolunu Allianz’a sattı. Geçen ay şirket, en büyük satın alımını tamamladı ve AIG Life’ı 460 milyon sterlin karşılığında satın aldı.

Exit mobile version