Sigorta Gazetesi

Düzenleme çıktı SEDDK diğer kurullarla eşitlendi

Yeni yayımlanan Kararname ile SEDDK üyeleri, görevlerinden ayrılmış olsalar da 2 yıl boyunca ödeme almaya devam edebilecek. Konu hakkında görüş bildiren SEDDK yetkilisi, bu tip sektörü düzenleyen ve denetleyen üst kurullarda; sektörde iki yıl çalışma yasağı olduğu için yıllardır süre gelen bir uygulama olduğu belirtilerek, yeni düzenleme ile SEDDK’nın, diğer düzenleyici ve denetleyici kurullarla eşit hale getirildiği vurgulandı.

Dünkü Resmi Gazetede, yayımlanan, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), teşkilat ve görevleri hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile SEDDK üyeleri, görevlerinden ayrılmış olsalar da 2 yıl boyunca ödeme almaya devam edebilecekler.

SEDDK teşkilat ve görevleri hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapılarak, “Bir kamu kurumunda çalışmayanlardan üyeliği atanıp görevi herhangi bir sebeple sona erenlere başka bir görev veya işe başlayıncaya kadar almakta oldukları her türlü ödemeler Kurum tarafından verilmeye devam edilir ve bu şekilde yapılacak ödeme iki yılı geçemez” maddesi eklendi. Yeni düzenleme uygulamaya girdi.

BENZER UYGULAMA DİĞER KURULLARDA DA VAR

Konu hakkında görüşü sorulan SEDDK yetkilisi, bu tip sektörü düzenleyen ve denetleyen üst kurullarda; sektörde iki yıl çalışma yasağı olduğu için yıllardır süre gelen bir uygulama olduğu belirtilerek, yeni düzenleme ile SEDDK’nın, diğer düzenleyici ve denetleyici kurullarla eşit hale getirildiği vurgulandı.

Peki, diğer kurullarda durum nedir? Mesela BDDK’da, kurul, başkan ve üyeleri, görevlerinden ayrılmalarını izleyen 2 yıl içinde Kurumun denetlemekle ve düzenlemekle görevli olduğu sektör ve alandaki özel kuruluşlarda görev alamıyorlar ve üyeliği sona erenlere Kurum tarafından 2 yıl boyunca ödeme yapılıyor.

KARARNAME 2023 BAŞINDAN BERİ BEKLENİYOR

Benzer durum SPK’da da bulunuyor. Kurul, başkan ve üyeleri, görevden ayrılmalarını izleyen iki yıl içinde yatırım kuruluşlarında görev alamıyor ve üyeliği sona erenlere Kurul tarafından yapılacak ödemelerin süresi iki yılı geçemiyor.

SEDDK, yetkilileri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kararname’nin 2023 yılı başından beri çıkmasının beklendiğini de vurguluyorlar.

Exit mobile version