Sigorta Gazetesi

‘Emeklilik koruma açığı yıllık 1 trilyon dolar’

HDI Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, tahmin edilen emeklilik koruma açığının yıllık 1 trilyon dolar bandında olduğunu belirterek, dünya genelinde emeklilik ve sağlık koruma açıkları toplamının yıllık 1.8 trilyon dolar olduğuna dikkat çekti.

HDI Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, emeklilik koruma açığının 1 trilyon dolar bandında olduğunu söyledi. Öztürkoğlu, dünya genelinde koruma açığının her geçen yıl artış trendinde olduğunu, bu nedenle de finansal birikimin her zamankinden daha önemli hale geldiğini kaydetti.

Erol Öztürkoğlu, son yıllarda gündemde 4 mega trend bulunduğunu, bunların; teknoloji, iklim değişikliği, demografik ve toplumsal değişimler ile makroekonomi ve politikalar olduğunu ifade ederek, “Mega trendlerin oluşturduğu koruma açıkları ise emeklilik, siber güvenlik, sağlık ve doğal afetler alanlarında karşımıza çıkıyor. Bugün tahmin edilen emeklilik koruma açığı, yıllık yaklaşık 1 trilyon dolar bandında bulunuyor. Bu seviye ise doğal afet koruma açığının tam 10 katı olarak dikkat çekiyor” dedi.

Dünya genelinde emeklilik ve sağlık koruma açıkları toplamının yıllık 1.8 trilyon dolar olduğuna dikkat çeken Öztürkoğlu, “Her iki başlık için de ihtiyaç ve açıkların her yıl artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu nedenle hem kendimizin hem de bizden sonraki nesillerin emeklilik sisteminde olmaları ve gelecekte olabilecek emeklilik ve sağlık ihtiyaçları için finansal birikim sağlamaları her zamankinden daha öncelikli ve önemli” şeklinde konuştu.

Exit mobile version