Sigorta Gazetesi

Ev sahibi kiracıyı çıkartabilir mi? Kiracıların hakları neler?

Son aylarda kiraların artmasıyla eski kiracılarını çıkarıp yerine aynı evi iki katı fiyatına kiralamaya başlayan ev sahiplerinin sayısı arttı. Ancak ev sahibinin sözleşme süresi dolmadan evi tahliye edebilmesi kolay değil. Bunun için haklı nedenleri olması gerekiyor. 

Kontrat süresi dolmadan kiracının tahliye edilemeyeceğini belirten Avukat Mahir Orak, şu noktalara dikkat çekti:

30 Gün Süresine Dikkat!

Mahir Orak, kiracıların, komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü olduğunu hatırlatarak, “Bu yükümlüğe uymaması durumunda da ev sahibi en az 30 gün süre vererek, sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunabilir. Sürenin yararsız olacağının anlaşılması veya kiracının bu yükümlülüğe aykırı davranışının ev sahibi ile komşular bakımından çekilmez olması durumlarında ev sahibi, yazılı bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir” dedi.

Ev Satılırsa Ne Olacak?

Ayrıca evin bir başkasına satılması durumunda da kiracının 6 ay süresi bulunduğunu belirten Orak, şunları söyledi:

“Kiracı içerdeyken taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren 6’ncı ayın sonuna kadar kiracı içerde kalmaya devam eder. 6’ncı ayın sonunda çıkmazsa tahliye davası açılabilir. Eski mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin sonunda da direkt dava açarak tahliye talep edilebilir.”

Exit mobile version