Sigorta Gazetesi

EYT tamam… İşte tüm merak edilenler

EYT düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek, yasalaştı. Yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulduktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girecek. Mart ayı içinde düzenlemeden yararlanmak isteyenler, emeklilik için dilekçelerini vermeleri halinde Nisan ayından itibaren emekli aylıklarını alabilecekler. EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan kabul edilerek, yasalaşması ile 24 yıllık emeklilikte yaşa takılanların sorunu da çözülmüş oldu. Peki, kimler düzenlemeden yararlanacak?

EYT düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek, yasalaştı. Yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulduktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girecek. Mart ayı içinde düzenlemeden yararlanmak isteyenler, emeklilik için dilekçelerini vermeleri halinde Nisan ayından itibaren emekli aylıklarını alabilecekler.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeler sırasında EYT düzenlemesinde staj sürelerinin emeklilikte hesaba katılması ve 3600 günle kısmi emeklilik hakkı tanınması gibi bazı değişiklikler yapılması da bekleniyordu. Ancak bu değişiklikler kabul görmedi. Sadece EYT’den yararlanıp, emekli olacakların aynı işyerinde çalışmaya yeniden başlamaları halinde yüzde 5’lik sosyal güvenlik destek primi indiriminden yararlanmak için yasada tanınan 10 günlük süre 30 güne çıkarıldı.

Bunun dışında Genel Kurul’da başka değişikliğe gidilmedi. Bu da şu anlama geliyor, stajda geçen süreler emeklilikten sayılmayacak. EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan kabul edilerek, yasalaşması ile 24 yıllık emeklilikte yaşa takılanların sorunu da çözülmüş oldu. Peki, kimler düzenlemeden yararlanacak? Madde madde anlatayım.

KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK?

KADEMELİ PRİM UYGULANACAK

DEPREM BÖLGESİNE YENİ İMKAN

Noyan Doğan/Hürriyet Gazetesi

Exit mobile version