Sigorta Gazetesi

Fındık üreticisine sigorta uyarısı

FİSKOBİRLİK, iklim değişikliklerinin fındık için büyük tehlike olduğunu, şubat ve mart aylarında zirai don beklendiğini belirterek, fındık üreticilerini devlet destekli tarım sigortası yaptırmaları için uyardı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Turgay Çakmak, fındık üreticilerini sigorta yaptırmaları konusunda uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçmesi nedeniyle şubat, mart aylarında yaşanabilecek zirai don olaylarının habercisi olduğunu belirterek, iklim değişikliklerinin fındık için büyük tehlike olduğunu, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin üreticiler açısından iyi olmadığını kaydetti.

Turgay Çakmak, mart ayında sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi halinde fındıkta don riskinin oluşacağını vurgulayarak, şu açıklamaları yaptı:

“Üreticilerimiz devlet destekli bitkisel ürün sigortasını kesinlikle yaptırmalılar. Bu şekilde yaşanabilecek olası don tehlikesine karşı üreticilerimiz kendilerini güvence altına alabilirler. Yaşanan sıcaklıklar normal değil. Bir ayda yağması gereken yağmur bazı bölgelerde bir günde yağıyor. Bu da heyelan ve sel gibi doğal afetlerin yaşanmasına neden oluyor. Üreticilerin yaptıracakları devlet destekli bitkisel ürün sigortası ile bu tür felaketlere karşı da kendilerini güvence altına alabilirler. Bu nedenle, özellikle bu yıl tüm üreticiler ürün sigortası yaptırmalı.”

Exit mobile version