Sigorta Gazetesi

Fransa isyanının sigortaya maliyeti 650 milyon Euro

Fransa’daki isyanının toplam tazminat talebi maliyeti 650 milyon Euro’ya ulaştı. Gelen taleplerin yüzde 55’inin mülk hasarlarından, yüzde 35’inin ise yerel yönetim mülklerinden geldiği açıklandı.

Fransa’daki isyanının toplam tazminat talebi maliyeti 650 milyon Euro’ya ulaştı. France Assureurs’a göre, Haziran ayı sonlarında Fransa’daki benzeri görülmemiş ayaklanmaların başlamasından 10 gün sonra, toplam maliyeti 11 milyon Euro olan 300 binin üzerinde hasar dosyası bildirildi.

France Assureurs, gelen taleplerin yüzde 55’inin mülk hasarlarından, yüzde 35’inin ise yerel yönetim mülklerinden geldiğini açıkladı. Federasyon, şiddet olaylarının patlak vermesinden 5 gün sonra alınan ilk taleplerin ağırlıklı olarak araçlara verilen hasarla ilgili olduğunu belirtti.

Bugüne kadar beyan edilen taleplerin toplam maliyeti 650 milyon Euro’ya ulaştı. France Assureurs, bu kentsel şiddetin ardından ilan edilen hasarın maliyetinin, 2005 sonbaharındaki dört haftalık ayaklanmanın neden olduğu iddialardan üç kat daha fazla olduğunu öne sürdü.

Exit mobile version