Sigorta Gazetesi

Geçici kıdem tazminatı tutarı 17.904 TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı Mali ve Sosyal Haklara yönelik genelgeye göre kıdem tazminatı tavanı 17.904 lira olarak belirlendi. Memur maaşlarının yüzde 30 artırılmasına ilişkin kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından ise asıl kıdem tazminatı tavanı açıklanacak.

Geçici kıdem tazminatı tavanı belli oldu; 17.904 TL olarak açıklandı. Kıdem tazminatı senede iki kere, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belirleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi Mali ve Sosyal Haklara yönelik genelgeyi yayımladı. Buna göre kıdem tazminatı tavanı 17.904 lira olarak belirlendi.

Ancak bu durum geçici. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanlığı, TÜİK’in açıkladığı enflasyona göre hem mali ve sosyal hakları hem de kıdem tazminatı tutarını belirledi. Oysa memur maaşları TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre değil, Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı yüzde 30 artışa göre belirlendi. O nedenle şimdilik açıklanan kıdem tazminatı tavanı geçici tutar.

Memur maaşlarının yüzde 30 artırılmasına ilişkin kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından ise asıl kıdem tazminatı tavanı açıklanacak.

Yasa teklifi açıklanana kadar kıdem tazminatını alacaklar açıklanan geçici kıdem tazminatı tavanına göre tazminat hesaplaması yapacaklar. Yeni tazminat tutarı açıklandığında ise eksik kalan tutarı işverenlerden alabilecekler.

Exit mobile version