Sigorta Gazetesi

Global Sigorta Raporu: Primler 5,6 trilyon Euro’ya ulaştı

Allianz Global Sigorta Raporu 2023’ü yayınladı. Toplam küresel sigorta prim geliri 2022’de 5,6 trilyon Euro’ya ulaştı. Bunun 2.6 trilyon Euro’su hayat, 1.8 trilyon Euro’su mülk ve sigortalarından, 1.1 trilyon Euro’su sağlıktan kaynaklandı. Rapora göre, yüksek enflasyona rağmen primler önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 5,2 oranında artacak ve küresel prim havuzuna 4.190 milyar Euro eklenecek. 2033 yılında prim geliri yaşamda 4,3 trilyon Euro’ya, P&C’de 3,1 trilyon Euro’ya ve sağlıkta 2,3 trilyon Euro’ya ulaşacak. Raporda, sigortanın, yüksek enflasyon ve düşük büyümenin çalkantılı zamanlarında değerlerini kanıtlayabileceği belirttirilerek, sigorta endüstrisinin enflasyonu geri alamayacağını ancak tampon görevi görerek etkiyi yumuşatabileceği vurgulandı.

Allianz Global, dünyadaki sigorta pazarının gelişimini analiz eden Global Sigorta Raporu 2023’ü yayınladı. Buna göre, toplam küresel sigorta prim geliri 2022’de 5,6 trilyon Euro’ya ulaştı. 2.6 trilyon Euro prim ile hayat sigortaları; 1.8 trilyon Euro’luk P&C (mülk ve kaza sigortaları) ve 1.1 trilyon Euro’luk sağlık sigortalarının önünde en büyük pazar olmaya devam ediyor.

2022’de prim havuzu yüzde 8,6 büyüdü. Bununla birlikte, üç segment çok farklı bir performans gösterdi; P&C yüzde 8,7’lik güçlü bir büyüme kaydederken, sağlık daha ılımlı bir şekilde yüzde 4,9 büyüdü ve hayat sigortası pazarı yüzde 2,4’lük iç karartıcı bir büyüme kaydetti. Daralan hane halkı gelirleri özel tasarrufları olumsuz etkiledi. Allianz’ın Global Sigorta Raporu’ndan başlıklar özetle şöyle:

ABD PAZARIN HAKİMİ OLDU

ENFLASYONİST ORTAM EN BÜYÜK ZORLUK

SİGORTA TAMPON GÖREVİ GÖREBİLİR

Exit mobile version