Sigorta Gazetesi

Gri Sigorta’da denetim bitti, yasal süreç başlatılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, el konulan Gri Sigorta ve Mellce Sigorta’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, el konulan Gri Sigorta için kanunun öngördüğü şekilde süreçleri başlatacaklarını açıkladı. Menteş, Türkiye Sigorta Birliği’nin, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, el konulan Gri Sigorta ve Mellce Sigorta’daki son gelişmeleri paylaştı.

Her iki sigorta şirketinde müdahaleden etkilenen 120 bin sigortalının tamamının poliçelerinin yenilendiğini açıkladı. Kronik mali bünye zafiyeti ve kötü yönetim nedeniyle 2023’ün Kasım ayında iki şirkete müdahale ettiklerini ifade eden Menteş, “Müdahale iki şekilde oldu, üretimin durdurulması ve portföyün tasfiyesi. Tasfiye ettiğimiz şirketleri de sigorta şirketlerimize devretmiş olduk. Yenileyerek devrettik, kül halinde değil” dedi.

ÜÇ AY İÇİNDE TAMAMI TASFİYE EDİLECEK

Menteş, müdahale sonrası mevcut hasarları da yönettiklerine değinerek, “İki şirkette 8 bin hasar devroldu. Buna ilave olarak yüzde 20 daha hasar geldi. Şu an itibariyle toplam muallak diye tabir ettiğimiz hasar adedinin yüzde 20’si kadarı kalmış durumda, sonuçlanmayan. Üç ay gibi sürede tamamının tasfiye edileceği bilgisi vereyim” şeklinde konuştu.

GRİ SİGORTA’DA DENETİM BİTTİ

Davut Menteş, Gri Sigorta’da denetim süreci yaşandığı bilgisini de vererek, şu açıklamaları yaptı:

“Denetim süreci yeni bitti. Bu süreci, Kurumumuzun denetim ekibinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın müfettişlerinin desteği ile de yürüttük. Çünkü denetim sürecinde farklı maddeler, farklı farklı durumlarla karşı karşıyla kalınması nedeniyle ortak denetime döndük. Raporun gerektirdiği süreçleri de başlatmak durumundayız, kanunun öngördüğü şekilde.”

Exit mobile version