Sigorta Gazetesi

İklim değişikliği sigortada paradigmayı değiştirecek

İklim değişikliği önümüzdeki on yıllarda sigorta sektöründe paradigma değişikliğine de neden olacak. TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Sigorta Birliği Koordinatörü Sevgi Unan, iklim değişikliğinin etkileri üzerine açıklamalarda bulundu.

Sevgi Unan, 2020 yılında yaşanan küresel doğal afetlerin ekonomik kaybının yaklaşık 270 milyar dolar, sigortalı zararının ise 100 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Artan sıcaklık, deniz seviyesinin yükselmesi, sıcaklık dalgalarının hem frekans hem de şiddet olarak artması ve yağışların düzensizleşmesi gibi değişimlerin, gelecek 10 yıl içerisinde hasarları tırmandıracağını belirten Unan, hasarların büyük kısmının artçı olaylardan kaynaklanacağını kaydetti.

KOBİ’lerin Üçte İkisinin Sigortası Yok

Sevgi Unan, iklim değişikliğinin önümüzdeki on yıllarda sigorta sektöründe bir paradigma değişikliğine de neden olacağına da değinerek, “Sektör, fonlama, risk azaltıcı teknikler gibi finansal işlemlerini, işleyişe ilişkin yöntemlerini ve genel faaliyetlerini düzenleyici gelişmelerle, piyasadaki gelişmelerin yarattığı zorluklarla başa çıkabilecek şekilde değiştirmek zorunda kalacak” dedi.

Sevgi Unan, sigortalılık durumu hakkında da bilgi vererek, KOBİ’lerin üçte ikisinin sigortası olmadığını, her 4 araçtan 3’ünün kasko sigortasının bulunmadığını ve iş yerlerinin yarısının yangın ve doğal afetler sigortasının olmadığını sözlerine ekledi.

Exit mobile version